iltasyazilim
FD Üye
Lazanya nasıl yapılır
Resimli Lazanya yapılışı
Lazanya için zorunlu malzemeler:
400 gr dana kıyması
18 kalıp haşlanmış hazır lazanya
10 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam fesleğen
Tuzlu
Beşamel sos
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri
Kısık ateşte bir tedarik yağa un koyup ayrıntılarıyla yedirdikten sonradan kesintisiz karıştırarak yavaşça süt katılır
Tuzun atılması ile muhallebi kıvamına gelen beşamel sos hazır edilmiş olur
1 Yemek Kaşığı Un
1 Akarsu Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz
Lazanya Yapılışı:
Neşeyle servis yapabileceğiniz Lazanya Tarifi için, tavada kıyılmış soğanı ve kıymayı kavurun İçine fesleğen, kıyılmış sivri biberleri ve doğradığınız domatesleri ek edin
Karıştırarak kavururken bir yanlamasına tepsinizi akışkan yağ yardımıyla yağlayın
Üzerine altı kalıp lazanya dizin
Üzerine beşamel sos la birlikte tavada kızaran karışımdan bir tedarik ekleyip yayınlama
Üzerini bir kat lazanyayla kapatıp her yerde karışımdan ekleyin
Bu işlemi lazanyalarınız bitene dek her tarafta edin
En üste beşamel sos, kaşar peyniri serpiştirip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında on beş, yirmi dakika, kaşarlar eriyene değin pişirin
6 santimlik karelere bölerek servis yapabilirsiniz
Oktay Artist *
Resimli Lazanya yapılışı
Lazanya için zorunlu malzemeler:
400 gr dana kıyması
18 kalıp haşlanmış hazır lazanya
10 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam fesleğen
Tuzlu
Beşamel sos
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri
Kısık ateşte bir tedarik yağa un koyup ayrıntılarıyla yedirdikten sonradan kesintisiz karıştırarak yavaşça süt katılır
Tuzun atılması ile muhallebi kıvamına gelen beşamel sos hazır edilmiş olur
1 Yemek Kaşığı Un
1 Akarsu Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz
Lazanya Yapılışı:
Neşeyle servis yapabileceğiniz Lazanya Tarifi için, tavada kıyılmış soğanı ve kıymayı kavurun İçine fesleğen, kıyılmış sivri biberleri ve doğradığınız domatesleri ek edin
Karıştırarak kavururken bir yanlamasına tepsinizi akışkan yağ yardımıyla yağlayın
Üzerine altı kalıp lazanya dizin
Üzerine beşamel sos la birlikte tavada kızaran karışımdan bir tedarik ekleyip yayınlama
Üzerini bir kat lazanyayla kapatıp her yerde karışımdan ekleyin
Bu işlemi lazanyalarınız bitene dek her tarafta edin
En üste beşamel sos, kaşar peyniri serpiştirip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında on beş, yirmi dakika, kaşarlar eriyene değin pişirin
6 santimlik karelere bölerek servis yapabilirsiniz
Oktay Artist *