iltasyazilim
FD Üye
Lebeni Çorba Tarifi İçin Malzemeler
*25O gr haşlanmış et (tercihim kuzu eti)
*1 Su bardağı haşlanmış nohut
*6 su bardağı et suyu
*1 su bardağından 1*parmak eksik pirinç
*2 Su bardağı tatlı süzme yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 Adet yumurta
*1 Yemek kaşığı kuru nane, karabiber, tuz
*1 Yemek kaşığı tereyağı
Lebeni Çorba Tarifi Yapılışı Tenceremize haşlanmış etimizi, et suyunu koyarak kaynatıyoruz Yıkadığımız pirinçleri kaynayan et suyuna atıyoruz ve iyice açılana kadar pişiriyoruz Haşlanmış nohutları ekliyoruz (Eğer nohutlar biraz diriyse baştan koyabilirsiniz )Başka bir kapta yumurtayla yoğurdu ve sütü mikserle çırpıyoruz (Bu tür çırpma işlemlerinde blendır kullanmıyorum, yoğurt bazen kesilebiliyor )Çorbanın suyundan kepçeyle biraz yoğurda katıyoruz Daha sonra yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekliyoruz Karıştırma işini çorbamız bir taşım kaynayana kadar sürdürüyoruz Çorbamız kaynayınca altını kapatıp, üzerini, erittiğimiz tereyağlı naneli sosla süslüyoruz Naneli sosu tabaklara servis yaptığınız da da çorbanıza ekleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
*25O gr haşlanmış et (tercihim kuzu eti)
*1 Su bardağı haşlanmış nohut
*6 su bardağı et suyu
*1 su bardağından 1*parmak eksik pirinç
*2 Su bardağı tatlı süzme yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 Adet yumurta
*1 Yemek kaşığı kuru nane, karabiber, tuz
*1 Yemek kaşığı tereyağı
Lebeni Çorba Tarifi Yapılışı Tenceremize haşlanmış etimizi, et suyunu koyarak kaynatıyoruz Yıkadığımız pirinçleri kaynayan et suyuna atıyoruz ve iyice açılana kadar pişiriyoruz Haşlanmış nohutları ekliyoruz (Eğer nohutlar biraz diriyse baştan koyabilirsiniz )Başka bir kapta yumurtayla yoğurdu ve sütü mikserle çırpıyoruz (Bu tür çırpma işlemlerinde blendır kullanmıyorum, yoğurt bazen kesilebiliyor )Çorbanın suyundan kepçeyle biraz yoğurda katıyoruz Daha sonra yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekliyoruz Karıştırma işini çorbamız bir taşım kaynayana kadar sürdürüyoruz Çorbamız kaynayınca altını kapatıp, üzerini, erittiğimiz tereyağlı naneli sosla süslüyoruz Naneli sosu tabaklara servis yaptığınız da da çorbanıza ekleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz