iltasyazilim
FD Üye
Lebeniye Tarifi İçin Malzemeler
*150g kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*810 bardak su (pirinçin su çekme durumuna göre değişebilir )
*1 çay bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*45 kaşık süzme yoğurt veya 1 5 su bardağı yoğurt (kıvamına göre)
*Tereyağ
*Nane
*İsteğe bağlı tuz
Lebeniye Tarifi Yapılışı Önce Eti ve soğanı kavuruyoruz ( Eti pişmeme ihtimaline karşı kavurmadan önce az bir suda suyunu çekene kadar haşlayabilirsiniz) sıcak suyumuzu ve pirinçi ekleyip pişmeye bırakıyoruz Yoğurdumuzun içine bir yumurta ve biraz sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 2 dk pişirdikten sonra tencereye karıştırarak ekliyoruz Son olarak tereyağında yaktığımız nanemizi de ilave edip sıcak servis ederek finali yapıyoruz Afiyet olsun
*150g kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*810 bardak su (pirinçin su çekme durumuna göre değişebilir )
*1 çay bardağı pirinç
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*45 kaşık süzme yoğurt veya 1 5 su bardağı yoğurt (kıvamına göre)
*Tereyağ
*Nane
*İsteğe bağlı tuz
Lebeniye Tarifi Yapılışı Önce Eti ve soğanı kavuruyoruz ( Eti pişmeme ihtimaline karşı kavurmadan önce az bir suda suyunu çekene kadar haşlayabilirsiniz) sıcak suyumuzu ve pirinçi ekleyip pişmeye bırakıyoruz Yoğurdumuzun içine bir yumurta ve biraz sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 2 dk pişirdikten sonra tencereye karıştırarak ekliyoruz Son olarak tereyağında yaktığımız nanemizi de ilave edip sıcak servis ederek finali yapıyoruz Afiyet olsun