Leblebi yapmak için öncelikle nohut seçiminin yanlışsız yapılmasına itina göstermeniz gerekmektedir. Nohudun istenen kalitede olmaması, leblebinin de kalitesiz olmasına ve tadının bozuk olmasına yol açabilir. Bunların haricinde hanede leblebi imalatı epey kolay bir besindir. Evet, hanede leblebi nasıl yapılır? İşte, pratik tekliflerle leblebi prodüksiyonu...
Kuruyemiş olarak tercih edilen leblebi, umumide açlığı kırmak için de tüketilmektedir. Diyet listelerinde konum alan bu besin hem açlığı gideriyor hem de bağırsakları çalıştırıyor. Kilo vermeyi kolaylaştıran leblebi, geçmişten günümüze kadar tercih edilen lezzet namını almıştır. Boza içeceğinin yanı sıra çay ile de çok ziyade tüketilen leblebiyi meskende yapabilir ve leblebinin yararlarından yararlanabilirsiniz. Kavrulmuş leblebinin yararlarını öğrenmek için haberimize tıklayınız. Pekala, meskende pratik leblebi nasıl yapılır? İşte, leblebi yapmanın püf noktaları...
MESKENDE LEBLEBİ IMALATI
- Süzgeçten geçirilerek elenen ve ayıklanmış berrak nohutlar, umumide odun ateşi ile yakılan fırınlarda kurutulmaktadır.
- 3 gün bekletilerek dinlendirilmiş olan nohutlar 2. sefer fırına verilmelidir. Daha sonra kurumaları için düz bir yüzeye yayılarak 20 gün beklemeye alınmalıdır.
- Bekleme mühleti ahir nemlendirilen ve görünümde leblebi halini alan nohutları, üçüncü yani son kere fırına verdikten sonra kabuklarından ayırabilirsiniz.
- Son aşamadan sonra nohutlar sarı bir hal almıştır. Yani istenilen kavrulmuş sarı leblebi kıvamına erişmiştir.
- Orta Karadeniz'de sarı leblebi yetişirken, Ege nahiyesinde beyaz leblebi yetişmektedir. Beyaz leblebi kavurmak için beyaz nohut alarak tıpkı usulleri uygulayabilirsiniz.