Leblebi yapmak için öncelikle nohut seçiminin doğru yapılmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Nohudun istenen kalitede olmaması, leblebinin de kalitesiz olmasına ve tadının bozuk olmasına yol açabilir. Bunların haricinde evde leblebi yapımı oldukça kolay bir besindir. Peki, evde leblebi nasıl yapılır? İşte, pratik önerilerle leblebi yapımı...
Kuruyemiş olarak tercih edilen leblebi, genelde açlığı kırmak için de tüketilmektedir. Diyet listelerinde yer alan bu besin hem açlığı gideriyor hem de bağırsakları çalıştırıyor. Kilo vermeyi kolaylaştıran leblebi, geçmişten günümüze kadar tercih edilen lezzet namını almıştır. Boza içeceğinin yanı sıra çay ile de çok fazla tüketilen leblebiyi evde yapabilir ve leblebinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Kavrulmuş leblebinin faydalarını öğrenmek için haberimize tıklayınız. Peki, evde pratik leblebi nasıl yapılır? İşte, leblebi yapmanın püf noktaları...
EVDE LEBLEBİ YAPIMI
- Süzgeçten geçirilerek elenen ve ayıklanmış temiz nohutlar, genelde odun ateşi ile yakılan fırınlarda kurutulmaktadır.
- 3 gün bekletilerek dinlendirilmiş olan nohutlar ikinci kez fırına verilmelidir. Daha sonra kurumaları için düz bir yüzeye yayılarak 20 gün beklemeye alınmalıdır.
- Bekleme süresi sonunda nemlendirilen ve görünümde leblebi halini alan nohutları, üçüncü yani son kez fırına verdikten sonra kabuklarından ayırabilirsiniz.
- Son aşamadan sonra nohutlar sarı bir hal almıştır. Yani istenilen kavrulmuş sarı leblebi kıvamına erişmiştir.
- Orta Karadeniz'de sarı leblebi yetişirken, Ege bölgesinde beyaz leblebi yetişmektedir. Beyaz leblebi kavurmak için beyaz nohut alarak aynı yöntemleri uygulayabilirsiniz.