iltasyazilim
FD Üye
Leço Domates Biber Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo domates
*1 kg tatlı biber (ben 500 gr yeşil, 500 gr kırmızı biber aldım)
*0, 5 kg havuç
*(Opsiyonel – acılı biber)
*12 tane kuru soğan
*2 çorba kaşığı şeker
*İyotsuz tuz – tadınıza göre(ben 1, 5 çorba kaşığı kullandım)
*Yaklaşık 85 ml zeytinyağ
*100 ml sirke (ben beyaz sirkeyi tercih ediyorum)
Leço Domates Biber Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı Not: biber ve havuç oranı değişebilir – o mezenin daha yoğun ya da daha sulu olacağını isteğinize bağlı
Rusya’da ‘Leço’ çok ünlü bir meze Aslında o Macar mutfağına aittir fakat Rusya’da çok popüler Genellikle yaz döneminde ondan bol bol konserve yapıyoruz ve kış boyunca yiyoruz Ne güzel ki Türkiye’de taze sebzeler yıl boyunca mevcuttur Ve istediğim zaman bu mezeyi yapabilirim Böylece onu konserve halinde yapmaya gerek kalmıyor ve işimiz daha az zahmetli oluyor
Domatesler (kabuğunu soymaya gerek yok) ve soğan (yemeğin acı olamasını seviyorsanız 12 tane acı biber da dahil edebilirsiniz) kıyma makinesinden geçiriyoruz (blender ya da mutfak robotunu da kullanabilirsiniz) Büyük bir tencereye koyuyoruz ve altında ateş acıyoruz
Havucu kesin ve tencereye ekleyin
Bu arada biberleri temizliyoruz ve kesiyoruz ( istediğinize göre küçük ya da büyük kesebilirsiniz) Havuç biraz yumuşamaya başlayınca karışıma biber, şeker, yağ ve tuz koyuyoruz
Biberler ve havuç hazır haline gelmeye başlayınca sirke ekleyin ve yaklaşık 57 dk daha kaynatıp, ateşi kapatın ve soğumaya bırakın
Ekmekle yenebilir Tavuk ya da et yanında servis edilebilir
*2 kilo domates
*1 kg tatlı biber (ben 500 gr yeşil, 500 gr kırmızı biber aldım)
*0, 5 kg havuç
*(Opsiyonel – acılı biber)
*12 tane kuru soğan
*2 çorba kaşığı şeker
*İyotsuz tuz – tadınıza göre(ben 1, 5 çorba kaşığı kullandım)
*Yaklaşık 85 ml zeytinyağ
*100 ml sirke (ben beyaz sirkeyi tercih ediyorum)
Leço Domates Biber Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı Not: biber ve havuç oranı değişebilir – o mezenin daha yoğun ya da daha sulu olacağını isteğinize bağlı
Rusya’da ‘Leço’ çok ünlü bir meze Aslında o Macar mutfağına aittir fakat Rusya’da çok popüler Genellikle yaz döneminde ondan bol bol konserve yapıyoruz ve kış boyunca yiyoruz Ne güzel ki Türkiye’de taze sebzeler yıl boyunca mevcuttur Ve istediğim zaman bu mezeyi yapabilirim Böylece onu konserve halinde yapmaya gerek kalmıyor ve işimiz daha az zahmetli oluyor
Domatesler (kabuğunu soymaya gerek yok) ve soğan (yemeğin acı olamasını seviyorsanız 12 tane acı biber da dahil edebilirsiniz) kıyma makinesinden geçiriyoruz (blender ya da mutfak robotunu da kullanabilirsiniz) Büyük bir tencereye koyuyoruz ve altında ateş acıyoruz
Havucu kesin ve tencereye ekleyin
Bu arada biberleri temizliyoruz ve kesiyoruz ( istediğinize göre küçük ya da büyük kesebilirsiniz) Havuç biraz yumuşamaya başlayınca karışıma biber, şeker, yağ ve tuz koyuyoruz
Biberler ve havuç hazır haline gelmeye başlayınca sirke ekleyin ve yaklaşık 57 dk daha kaynatıp, ateşi kapatın ve soğumaya bırakın
Ekmekle yenebilir Tavuk ya da et yanında servis edilebilir