Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lenovo, Avrupa'daki Tam 50 Bin Metrekarelik İlk Şirket İçi Üretim Tesisini Macaristan'ın Ullo Şehrinde Açıyor!

Lenovo, Avrupa'daki Tam 50 Bin Metrekarelik İlk Şirket İçi Üretim Tesisini Macaristan'ın Ullo Şehrinde Açıyor!
0
77

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
lenovo-avrupadaki-tam-50-bin-metrekarelik-ilk-sirket-ici-uretim-tesisini-macaristanin-ullo-sehrinde-aciyor-qiqg.jpg

Lenovo'nun birinci şirket içi üretim tesisini Macaristan'ın Ullo kentinde açarak, gerçekleştirdiği yatırımla memleketler arası üretim operasyonlarının kapsamını genişletti. Bu yatırımla, üretim kapasitesi artışı, mahallî satıcılarla daha fazla iş birliği potansiyeli ve yeni istihdam yaratılmasıyla Macaristan'da özel kesim ve kamu kesimi değerli bir ekonomik potansiyel ortaya koyuyor. Tesiste şu anda çeşitli mühendislik, idare ve operasyon misyonlarında 1.000'den fazla tam vakitli işçi çalışırken, tesis tam kapasiteye ulaştıkça daha fazla istihdam sağlanacak.

Legion, Yoga ve ThinkPad üzere üstün teknoloji ile üretilmiş dizüstü eserleriyle daha akıllı teknolojiler sunmayı sürdüren Lenovo’nun bu yatırımı ayrıyeten, Macaristan Yatırım Teşvik Kurumu (HIPA) üzerinden sağlanan devlet teşvikleriyle de destekleniyor.

Güçlü altyapısı, nitelikli iş gücü ve Avrupa'nın merkezinde yer alması, Macaristan'ın Lenovo'nun Avrupa'daki birinci şirket içi üretim tesisine konut sahipliği yapmasını sağlayan etkenler olarak öne çıkıyor.

Lenovo Kıdemli Lider Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Lideri Francois Bornibus mevzu hakkında şunları söyledi: "Macaristan'daki üretim tesisimizin resmi olarak açılmasıyla, global üretim ağımızın optimizasyonu ve gelişiminde değerli bir dönüm noktasına ulaştık. Macaristan'ın başka ülkelerle olan temasları sayesinde Avrupalı müşterilerimizin gereksinimlerini daha yakından karşılarken, inovasyonda öncü pozisyonumuzu koruyoruz. Faaliyetlerimiz dünya genelinde büyümeye devam ederken, bu harika yeni tesis ileriye dönük muvaffakiyet sağlama planlarımızda kilit rol oynayarak herkes için daha akıllı teknolojiyi Avrupa'ya daha sürdürülebilir, süratli ve verimli bir biçimde getirecek."

Macaristan Yatırım Teşvik Kurumu (HIPA) Genel Müdürü Róbert Ésik ise yatırımla ilgili şunları söyledi: "Dünya genelinde üretim alanında uzun bir geçmişe sahip dal başkanı bir şirket olan Lenovo'nun iş birliği için bizi seçerek yeni tesisini Macaristan'da kurması memnunluk verici. Tesisin resmi olarak açılmasıyla, lokal tedarikçiler için yeni iş birliği fırsatlarının Macaristan'ın çıkarlı ekonomik ortamına kıymetli katkı yapmasını öngörüyoruz."

Lenovo Türkiye ISG Genel Müdürü Burç San yatırımla ilgili şunları söyledi: “Günde 1.000 adet sunucu üretmek üzere yapılandırılan Ullo Fabrikamız, tedarik zinciri idaresinin zorlaştığı günümüzde, Dünya 2021 En Başarılı Tedarik Zinciri Sıralaması’nda 9. olan Lenovo’yu bir adım daha öne çıkaracak. Türkiye’deki müşterilerimize çok daha süratli üretim ve teslimat avantajı sağlayacağımız bu tesis yalnızca bir fabrika değil tıpkı vakitte müşterilerimizin ziyaretine açık bir Ar-Ge ve İnovasyon merkezidir.”

50.000 metrekarelik dev tesis

Üç katlı iki bina ile yaklaşık 50.000 metrekare alan üzerine konseyi bu yeni tesis, Lenovo'nun en büyük üretim tesislerinden biri. Tesisin üretim sınırı, her biri müşterilerin gereksinimlerine özel tasarlanmış 1.000'i aşkın sunucu ve 4.000'i aşkın iş istasyonundan oluşan bir günlük kapasiteye sahip olacak. Tesis genelinde hem üretim hem de lojistik alanında sıcaklık, nem ve stok şartlarını takip eden birinci sınıf bir bina idare sistemi ve DIMM robotik etiketleme sistemi üzere yenilikçi otomasyon imkanları kullanılıyor. Bu da Lenovo'nun eserleri üzerinde optimum kalite denetimi sağlamasına imkan tanıyor.

İklim hedefleri

Tasarımı hedefe özel gerçekleştirilmiş yeni fabrika binası elektrik gereksinimini, küçük bir köyü aydınlatmaya yetecek kadar güç üreten 0,5 megavat kapasiteli güneş panellerinden sağlayacak. Eserlerin mahallî olarak üretilmesi, tıpkı vakitte eserlerin nakliye müddetini kısaltarak daha verimli ve sürdürülebilir lojistik seçenekleri sağlıyor. Bu durum, Lenovo'nun patentli düşük sıcaklıklı lehimleme prosesi üzere yenilikçi üretim süreçleriyle bir ortaya gelerek, Lenovo'nun bilimsel temelli iklim maksatlarına ulaşmasını sağlayacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.