iltasyazilim
FD Üye
Leopar Desenli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yaş maya
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*6, 6, 5 kadar su bardağı un
İç harcı için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*(Siz peynir dışında dileğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)
Üzerine dökülen karışım için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı pirinç unu
*1 paket kuru toz şeklindeki maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Leopar Desenli Poğaça Tarifi Yapılışı Şekliyle beni benden alan poğaça ????? görüntüyle önce büyülüyor Sonra tadıyla ağzınızı şenlendiriyor Yapılışı ise şöyle ;
Önce yaş mayayı suyla şekerle karıştırıp on dakika kadar bekletin
Sonra diğer malzemeleri (önce sıvılar olmak üzere ) yumuşak ele yapışan fakat kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun Hamur sert olmayacak
Yoğurduktan sonra 3540 dakika mayalanmasını bekleyelin
Mayalanan hamurdan mandalina ? büyüklüğünde parçalar alın
İçerisine dileğiniz malzemeyi koyun
Çok fazla bastırmadan yuvarlayıp tepsiye dizin Hamurla çok fazla oynarsak güzel kabarmaz
On dakika da böyle bekletin
Üzeri için olan sos malzemelerini karıştırın
On dakika bekletilen poğaçaların üzerine yapılan karışıma bir tatlı kaşığı dökün
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırına poğaçaları koyup dereceyi 230 yapın ve üzeri kızarana kadar pişirin
Püf noktası mutlaka fırın sıcak ve poğaçalar içindeyken derece de yüksek olacak
NOT: Üzerindeki sosun tadı konusunda şüphesi olanların hiç düşünmeden yapmalarını tavsiye ederim Kesinlikle üzerindeki sosun tadı ağza gelmiyor
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yaş maya
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*6, 6, 5 kadar su bardağı un
İç harcı için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*(Siz peynir dışında dileğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)
Üzerine dökülen karışım için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı pirinç unu
*1 paket kuru toz şeklindeki maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Leopar Desenli Poğaça Tarifi Yapılışı Şekliyle beni benden alan poğaça ????? görüntüyle önce büyülüyor Sonra tadıyla ağzınızı şenlendiriyor Yapılışı ise şöyle ;
Önce yaş mayayı suyla şekerle karıştırıp on dakika kadar bekletin
Sonra diğer malzemeleri (önce sıvılar olmak üzere ) yumuşak ele yapışan fakat kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun Hamur sert olmayacak
Yoğurduktan sonra 3540 dakika mayalanmasını bekleyelin
Mayalanan hamurdan mandalina ? büyüklüğünde parçalar alın
İçerisine dileğiniz malzemeyi koyun
Çok fazla bastırmadan yuvarlayıp tepsiye dizin Hamurla çok fazla oynarsak güzel kabarmaz
On dakika da böyle bekletin
Üzeri için olan sos malzemelerini karıştırın
On dakika bekletilen poğaçaların üzerine yapılan karışıma bir tatlı kaşığı dökün
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırına poğaçaları koyup dereceyi 230 yapın ve üzeri kızarana kadar pişirin
Püf noktası mutlaka fırın sıcak ve poğaçalar içindeyken derece de yüksek olacak
NOT: Üzerindeki sosun tadı konusunda şüphesi olanların hiç düşünmeden yapmalarını tavsiye ederim Kesinlikle üzerindeki sosun tadı ağza gelmiyor