iltasyazilim
FD Üye
Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram margarin
*1 yumurta
*Yarım su bardağı mısır veya buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Kakao
*Aldığı kadar un (3 54 su bardağı)
Leopar Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao hariç diğer malzemeleri yoğurup biraz cıvık bir hamurken hamurun yarıdan fazlasını ayırın Beyaz hamur fazla olacak şekilde, diğer hamuru da yarıya bölüp yarısına bir tatlı kaşığı diğer yarısına 1 yemek kaşığı kakao dökün Beyaz hamuruda kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ekleyip yoğurun 1 tatlı kaşığı kakao koyduğunuz yani açık renkli olanı elinizde rulo yapın Koyu renkli hamuru da merdaneyle açıp rulo yaptığınız açık renkli hamurun üzerine sarın ve birbirine yapışmasını sağlayın Bir santim kalınlığında kesin Beyaz hamuru merdaneyle açıp üstüne kestiğiniz kakaolu hamuru aralıklı olacak şekilde koyun Ve merdaneyle hafif bastırın Çay bardağıyla ve ya yuvarlak bir şeyle kesebilirsiniz Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin 170 derece fırında 1520 dakika pişirin Kızarmamasına dikkat edin Afiyet olsun ?(Ben kalan hamuru karıştırıp biraz damla çikolata ve limon kabuğu ekleyip yuvarlayıp çok lezzetli kurabiyeler elde ettim sizde istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz )
*150 gram margarin
*1 yumurta
*Yarım su bardağı mısır veya buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Kakao
*Aldığı kadar un (3 54 su bardağı)
Leopar Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao hariç diğer malzemeleri yoğurup biraz cıvık bir hamurken hamurun yarıdan fazlasını ayırın Beyaz hamur fazla olacak şekilde, diğer hamuru da yarıya bölüp yarısına bir tatlı kaşığı diğer yarısına 1 yemek kaşığı kakao dökün Beyaz hamuruda kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ekleyip yoğurun 1 tatlı kaşığı kakao koyduğunuz yani açık renkli olanı elinizde rulo yapın Koyu renkli hamuru da merdaneyle açıp rulo yaptığınız açık renkli hamurun üzerine sarın ve birbirine yapışmasını sağlayın Bir santim kalınlığında kesin Beyaz hamuru merdaneyle açıp üstüne kestiğiniz kakaolu hamuru aralıklı olacak şekilde koyun Ve merdaneyle hafif bastırın Çay bardağıyla ve ya yuvarlak bir şeyle kesebilirsiniz Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin 170 derece fırında 1520 dakika pişirin Kızarmamasına dikkat edin Afiyet olsun ?(Ben kalan hamuru karıştırıp biraz damla çikolata ve limon kabuğu ekleyip yuvarlayıp çok lezzetli kurabiyeler elde ettim sizde istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz )