iltasyazilim
FD Üye
Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt (Ilık)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*2 çorba kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine;
*1 su bardağı pirinç unu
*1 paket instant maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı Süt maya ve şeker karıştırma kabına alınır ve güzelce aktifleştirilir Üzerine diğer tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur 40 dk kadar dinlendirdikten sonra Üzeri için gereken malzemeleri ayrı bir kaba alıp kek hamuru kıvamında karıştıralım ?Dinlenen hamurdan isteğinize göre bezeler alıp (mandalina boyutu ideal) yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve hazırladığımız üst malzemesinden birer çorba kaşığı dökelim herbirine ve her yerine gelecek şekilde dağıtalım Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun ?
Çok hoş görünüyor ben bayıldım görüntüsüne gerçekten??
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt (Ilık)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*2 çorba kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine;
*1 su bardağı pirinç unu
*1 paket instant maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağından biraz fazla su
Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı Süt maya ve şeker karıştırma kabına alınır ve güzelce aktifleştirilir Üzerine diğer tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur 40 dk kadar dinlendirdikten sonra Üzeri için gereken malzemeleri ayrı bir kaba alıp kek hamuru kıvamında karıştıralım ?Dinlenen hamurdan isteğinize göre bezeler alıp (mandalina boyutu ideal) yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve hazırladığımız üst malzemesinden birer çorba kaşığı dökelim herbirine ve her yerine gelecek şekilde dağıtalım Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun ?
Çok hoş görünüyor ben bayıldım görüntüsüne gerçekten??