Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lepistes Balıkları Ne Yer

Lepistes Balıkları Ne Yer

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Lepistes Balıkları Neyle Beslenir

Besleme

Daha önce de söylediğimiz gibi lepistesler otçul beslenirler Bu yüzden menüleri de bitkisel içerikli olmalıdır Özellikle yeni doğan yavruların gelişimi için protein ağırlıklı yemler (Artemia salina, Tubifex tubifex, vb) hızlandırıcı bir etki yapmaktadır Ama ben kanımca, yavruların bir zaman daha erken gelişimi için, sindirim sistemlerini yormayı zorunlu görmüyorum

Özellikle yavruların gelişimi için protein ağırlıklı yemler tercih edilecekse, protein oranı yüksek olan pul ve pelet yemleri öneririm Bireysel fikrime kadar %6080 arası protein içeriği olan Tubifex kurdundansa, %40 protein içeriği olan bir pul yem tahsis etmek fazla daha dinç bir sonuç verecektir

Fazla minik olmamaları şartı ile, her boydaki lepisteslere kaynatıldıktan sonra ince kıyılmış sebze verebilirsiniz

Bir başka yöntem almak üzere, mutfak artıklarınızı da önce blendırdan geçerip veya kıyıp ısıl işleme tabi tutarak balıklarınıza yedirebilirsiniz Fakat mutfak artıkları genelde vitamin ve mineral açısından çok eksik olduğu için; hazırlamış olduğunuz yeme, kedi maması, köpek maması ve bebek maması katmanızı öneririm Bitmiş etmekte menfaat görüyorum fakat, yemleme her ne şeklide olursa olsun, balığın sağlığı ve mutluluğu için, bitkisel ağırlıklı olmalıdır
*

858,497Konular
981,588Mesajlar
29,694Kullanıcılar
CarlotdmSon üye
Üst Alt