iltasyazilim
FD Üye
Pratik ve kolay bir şekilde Levrek filetosu kağıtta için tarif
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
½ kahve fincanı konyak
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin
Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın Tereyağını ve maydanozu ilave edip 12 dakika karıştırın Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 34 dakika pişirip servis edin
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
½ kahve fincanı konyak
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin
Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın Tereyağını ve maydanozu ilave edip 12 dakika karıştırın Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 34 dakika pişirip servis edin