iltasyazilim
FD Üye
Leyla’nın Bayram Burması Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*4 su bardağı dövülmüş ceviz
*400 gram tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*35 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine;
*Tereyağ
*Fıstık
Leyla’nın Bayram Burması Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz Tereyağını tavada eritiyoruz sıvı yağ da ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Yağımızda soğuyunca birinci yufkamızı tezgaha seriyoruz ve üzerine yeteri kadar yağdan sürüyoruz İkinci kata da aynı sonra üçüncü katı da hafif yağlayıp cevizi serpiyoruz Yufkanın kısa yerine oklavayı koyup sarmaya başlıyoruz Kenarlarından ortaya doğru büzüp oklavadan çıkarıyoruz Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz Üzerine tereyağ döküp 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz Fırından çıkarınca 15 dk bekletip dilimlere kesiyoruz ve soğumuş şerbetimizi kepçe yardımı ile döküyoruz
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
*1 paket baklavalık yufka
*4 su bardağı dövülmüş ceviz
*400 gram tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*35 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine;
*Tereyağ
*Fıstık
Leyla’nın Bayram Burması Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz Tereyağını tavada eritiyoruz sıvı yağ da ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Yağımızda soğuyunca birinci yufkamızı tezgaha seriyoruz ve üzerine yeteri kadar yağdan sürüyoruz İkinci kata da aynı sonra üçüncü katı da hafif yağlayıp cevizi serpiyoruz Yufkanın kısa yerine oklavayı koyup sarmaya başlıyoruz Kenarlarından ortaya doğru büzüp oklavadan çıkarıyoruz Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz Üzerine tereyağ döküp 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz Fırından çıkarınca 15 dk bekletip dilimlere kesiyoruz ve soğumuş şerbetimizi kepçe yardımı ile döküyoruz
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz