iltasyazilim
FD Üye
		Malzemeler
2 kg somon
Marinesi için;
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu (1 tanesini misket kullandım)
Yarım demet dereotu
45 dal taze kekik (Ufalanmayacak)
Öğütülmüş karabiber
Tuz
Hazırlanışı
????*?Sizlerle marinasyon tekniklerimden; kırmızı et çeşitleri, tavuk ve hindi çeşitleri olarak daha öncelerinde paylaşmıştım ???Bugün sıra balık uygulamama geldi Ve marinasyonla en çok uyum sağlayan balıklardan biri olan somonu tercih ettim
???Marine için geniş bir tepsinin içerisine, dereotu yıkanıp, doğranır 2 adet limonun suyu da ilave edilir Sarımsaklarımız ince yuvarlak formda kesilip, konuya dahil olur Zeytinyağı, karabiber ve tuzu da eklenip en son dal halindeki taze kekikler katılır Somon dilimlerimiz bir kaç kez tersyüz edilerek sosun her yerine geçmesi sağlanır Bu geçişten emin olduğumuzda kasesin ağzı sıkı bir şekilde streç filmle kapatılıp, buzdolabında en az 3 saat kadar bekletilir Olabildiğince hava almamasını sağlamak önemlidir ?
??Bütün marinasyonlarda olduğu gibi temelinde asit içeren gıdaların ete çok olumlu etkisi vardır Kırmızı et ve tavuk tarzı beyaz etlerde Balzamic sirke veya yerine göre şarap tercih edilse de, bence balık marinasyonu için en uygun olan limon suyudur Bazı uygulamalarda beyaz şarapda kullanılabilir
?Yapmış olacağımız bu karışımda balığınızı 89 saat ve fazlası tutarsanız balığın pişme sürecine girdiğini görürsünüz Hatta Bazı balık cinslerinin pişimi bu usülce gerçekleşir ???*?
Marine sürecini tamamlayan somonlarımız, yapışmaz ve tercihen döküm bir tavada ekstra hiçbir yağ eklemeden önlüarkalı pişirilir Pişim süresi çok uzun olmamalıdır ki; zaten balık hemen piştiğini belli edicektir
Afiyet olsun ??
 
	
		
			
		
		
	
			
			2 kg somon
Marinesi için;
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu (1 tanesini misket kullandım)
Yarım demet dereotu
45 dal taze kekik (Ufalanmayacak)
Öğütülmüş karabiber
Tuz
Hazırlanışı
????*?Sizlerle marinasyon tekniklerimden; kırmızı et çeşitleri, tavuk ve hindi çeşitleri olarak daha öncelerinde paylaşmıştım ???Bugün sıra balık uygulamama geldi Ve marinasyonla en çok uyum sağlayan balıklardan biri olan somonu tercih ettim
???Marine için geniş bir tepsinin içerisine, dereotu yıkanıp, doğranır 2 adet limonun suyu da ilave edilir Sarımsaklarımız ince yuvarlak formda kesilip, konuya dahil olur Zeytinyağı, karabiber ve tuzu da eklenip en son dal halindeki taze kekikler katılır Somon dilimlerimiz bir kaç kez tersyüz edilerek sosun her yerine geçmesi sağlanır Bu geçişten emin olduğumuzda kasesin ağzı sıkı bir şekilde streç filmle kapatılıp, buzdolabında en az 3 saat kadar bekletilir Olabildiğince hava almamasını sağlamak önemlidir ?
??Bütün marinasyonlarda olduğu gibi temelinde asit içeren gıdaların ete çok olumlu etkisi vardır Kırmızı et ve tavuk tarzı beyaz etlerde Balzamic sirke veya yerine göre şarap tercih edilse de, bence balık marinasyonu için en uygun olan limon suyudur Bazı uygulamalarda beyaz şarapda kullanılabilir
?Yapmış olacağımız bu karışımda balığınızı 89 saat ve fazlası tutarsanız balığın pişme sürecine girdiğini görürsünüz Hatta Bazı balık cinslerinin pişimi bu usülce gerçekleşir ???*?
Marine sürecini tamamlayan somonlarımız, yapışmaz ve tercihen döküm bir tavada ekstra hiçbir yağ eklemeden önlüarkalı pişirilir Pişim süresi çok uzun olmamalıdır ki; zaten balık hemen piştiğini belli edicektir
Afiyet olsun ??
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								