iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanların hamurun içinde sakız kıvamına geldiği leziz bir tarif Denemeye hazır mısınız?
Malzemeler:
25 su bardağı
1 tatlı kaşığı tuz
160 gr tereyağı
2 yumurta
Hazırlanışı:
Un, tuz, tereyağı ve yumurtayı karıştırın Hamur haline gelinceye kadar 1 saat buzdolabında bekletin Yağlanmış tart kalıplarına hamuru ince olarak açıp yerleştirin
200C'ye ayarlanmış fırında 1214 dakika, kenarı pembeleşinceye kadar ön pişirme yapın
İç dolgu malzemeleri:
250 gr patlıcan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 yumurta
300 gr krema
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın Patlıcanı közleyin ve kabuklarını ayıklayın Yeşil biberi küp şeklinde doğrayın Hazırlamış olduğunuz dolgu malzemesine ekleyerek karıştırın Ön pişirmesini yaptığınız kiş hamurunun içine yerleştirin Üzerine halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri koyun 200C'ye ayarlanmış fırında 30 dakika daha pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler:
25 su bardağı
1 tatlı kaşığı tuz
160 gr tereyağı
2 yumurta
Hazırlanışı:
Un, tuz, tereyağı ve yumurtayı karıştırın Hamur haline gelinceye kadar 1 saat buzdolabında bekletin Yağlanmış tart kalıplarına hamuru ince olarak açıp yerleştirin
200C'ye ayarlanmış fırında 1214 dakika, kenarı pembeleşinceye kadar ön pişirme yapın
İç dolgu malzemeleri:
250 gr patlıcan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 yumurta
300 gr krema
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın Patlıcanı közleyin ve kabuklarını ayıklayın Yeşil biberi küp şeklinde doğrayın Hazırlamış olduğunuz dolgu malzemesine ekleyerek karıştırın Ön pişirmesini yaptığınız kiş hamurunun içine yerleştirin Üzerine halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri koyun 200C'ye ayarlanmış fırında 30 dakika daha pişirin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız