iltasyazilim
FD Üye
Leziz Kırmızı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg domates
*5 kg kırmızı biber
*yarım demet maydanoz
*1 avuç sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sirke
*Arzuya göre cin biber veya pul biber
*Tuz
*Ve tabi ki cam kavanozlar ve yeni kavanoz kapakları
Leziz Kırmızı Sos Tarifi Yapılışı Lezzetli mi lezzetli tam kıvamında 724 yiyeceğiniz bir sos tarifi var elimde Bu tarifle orta boy kavanozlarla 10 kavanoz sos çıkıyor Tarife geçelim
Domateslerimizi derin bir tencerede kaynattığımız suyun içine atıyoruz Kabukları yumuşayıncaya kadar suda bekletiyoruz Bu işlem kabuğunun daha kolay soyulması için Kaynar sudan aldığımız domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz Diğer tarafta kırmızı biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz Büyüklüğüne göre bir kaç parçaya bölüp rondodan geçiriyoruz Gayet ince çektiğimiz biberleri büyükçe bir tencereye alıyoruz Ardından domatesleri de rondodan en ince şekilde geçiriyoruz Biberlere ekleyip ocağı açıyoruz Kaynayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince yarım demet maydanoz, arzuya göre acı biber ve sarımsaklarımızı da rondodan çekerek içine ekliyoruz Bir süre de bu şekilde pişirdikten sonra yağını, sirkesini ve tuzunu ekliyoruz Kıvamını kontrol ederek biraz daha pişiriyoruz Kıvamı cıvık olmayacak Altını kapatarak en son blendırdan geçiriyoruz Kuru cam kavanozlara paylaştırıyoruz Yeni aldığımız ve henüz kaynar sudan yeni çıkardığımız kapakları sıkıca kapatıyor ve ters çevirerek koyuyoruz Ellerinize sağlık afiyetle
*5 kg domates
*5 kg kırmızı biber
*yarım demet maydanoz
*1 avuç sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sirke
*Arzuya göre cin biber veya pul biber
*Tuz
*Ve tabi ki cam kavanozlar ve yeni kavanoz kapakları
Leziz Kırmızı Sos Tarifi Yapılışı Lezzetli mi lezzetli tam kıvamında 724 yiyeceğiniz bir sos tarifi var elimde Bu tarifle orta boy kavanozlarla 10 kavanoz sos çıkıyor Tarife geçelim
Domateslerimizi derin bir tencerede kaynattığımız suyun içine atıyoruz Kabukları yumuşayıncaya kadar suda bekletiyoruz Bu işlem kabuğunun daha kolay soyulması için Kaynar sudan aldığımız domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz Diğer tarafta kırmızı biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz Büyüklüğüne göre bir kaç parçaya bölüp rondodan geçiriyoruz Gayet ince çektiğimiz biberleri büyükçe bir tencereye alıyoruz Ardından domatesleri de rondodan en ince şekilde geçiriyoruz Biberlere ekleyip ocağı açıyoruz Kaynayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince yarım demet maydanoz, arzuya göre acı biber ve sarımsaklarımızı da rondodan çekerek içine ekliyoruz Bir süre de bu şekilde pişirdikten sonra yağını, sirkesini ve tuzunu ekliyoruz Kıvamını kontrol ederek biraz daha pişiriyoruz Kıvamı cıvık olmayacak Altını kapatarak en son blendırdan geçiriyoruz Kuru cam kavanozlara paylaştırıyoruz Yeni aldığımız ve henüz kaynar sudan yeni çıkardığımız kapakları sıkıca kapatıyor ve ters çevirerek koyuyoruz Ellerinize sağlık afiyetle