iltasyazilim
FD Üye
Leziz Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı karabuğday
*12 çay bardağı konserve mısır
*1 adet kuru soğan
*5 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*56 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet limon
Baharatlar :
*Dilediğiniz kadar toz biber, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, nane
Leziz Kış Çorbası Tarifi Yapılışı Yeşil mercimek 23 saat önceden ılık suya alınır Daha sonra sıcak suda bir taşım kaynatılarak koyu suyu atılır Buğday ve mısır yıkanır ve süzülür Tencerede yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağı ile orta ateşte kavrulur Ardından salça eklenir ve 23 dakika daha kavrulur Kırmızı mercimek ilave edilir Biraz kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ilave edilir ve mercimekler tamamen yumuşayana kadar pişirilir Suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz Mercimekler pişince blendır yardımıyla pütürlü kalacak şekilde çok az ezilir Tekrar ocağa alınır ve kıvamını nasıl seviyorsanız göz kararı sıcak su eklenir Su kaynamaya başlayınca yeşil mercimek, karabuğday ve mısırlar eklenir Ardından baharatları da ilave edilerek 1015 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirilir Buğdaylar tamamen piştiğinde çorbamız hazır demektir Çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz Son olarak limon suyu da eklenir ve sıcak sıcak servis edilir
Afiyet ve sağlık olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı karabuğday
*12 çay bardağı konserve mısır
*1 adet kuru soğan
*5 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*56 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet limon
Baharatlar :
*Dilediğiniz kadar toz biber, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, nane
Leziz Kış Çorbası Tarifi Yapılışı Yeşil mercimek 23 saat önceden ılık suya alınır Daha sonra sıcak suda bir taşım kaynatılarak koyu suyu atılır Buğday ve mısır yıkanır ve süzülür Tencerede yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağı ile orta ateşte kavrulur Ardından salça eklenir ve 23 dakika daha kavrulur Kırmızı mercimek ilave edilir Biraz kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ilave edilir ve mercimekler tamamen yumuşayana kadar pişirilir Suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz Mercimekler pişince blendır yardımıyla pütürlü kalacak şekilde çok az ezilir Tekrar ocağa alınır ve kıvamını nasıl seviyorsanız göz kararı sıcak su eklenir Su kaynamaya başlayınca yeşil mercimek, karabuğday ve mısırlar eklenir Ardından baharatları da ilave edilerek 1015 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirilir Buğdaylar tamamen piştiğinde çorbamız hazır demektir Çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz Son olarak limon suyu da eklenir ve sıcak sıcak servis edilir
Afiyet ve sağlık olsun