Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzet Aşkı Budur Dedirten Tatlı İşte Bu (Etimek Tatlısı)

Lezzet Aşkı Budur Dedirten Tatlı İşte Bu (Etimek Tatlısı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Lezzet Aşkı Budur Dedirten Tatlı İşte Bu (Etimek Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket etimek

Etimekleri hazırlamak için

*1’5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su

Kreması için malzemeler

*3 bardak süt
*1 bardak un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya

Çikolata sosu için

*1 paket çikolata sosu
*3 bardak süt
*1 yemek kaşığı margarin

Süslemesi için

*Ufalanmış petibör bisküvi, fındık veya ceviz

Lezzet Aşkı Budur Dedirten Tatlı İşte Bu (Etimek Tatlısı) Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar benim gibi tatlı sevenlerle yine tatlı aşkına bi tatlıyla daha buluşuyoruz

1
*Karamelize edilmiş şerbetimiz inanılmaz bi aroma veriyor etimeklere kesinlikle böyle yapmanızı tavsiye ederim benim ve yiyenlerin daha hoşuna gitti damaklarda inanılmaz bi tat bırakıyor
*Gelelim şimdi tatlımızın yapımına
*Önce şekerimizi granit bi küçük tencerede kısık ateşte ara ara karıştırıp erimesi için ocağa alıyoruz
*Şeker eriyip karamel bi renk alınca üzerine 2 su bardağı ilave ediyoruz suyu ilave ederken sertleşen şekerimiz sizi korkutmasın
*Şerbetimiz kaynamaya başladıkça ericek harika bi kıvam alacak şerbetimiz kaynayınca ve sertleşen şekerimiz eriyince birkaç dakka kaynatıp kapatalım
*Borcamda dizdiğimiz etimeklerimizin üzerine hertarafına eşit bi şekilde dökelim
*Şebetini emmesi için bi kenara alıp kremamızın yapımına geçelim
*Krema malzemelerimiz vanilya hariç hepsini tencereye koyup el çırpıcı yardımıyla birkaç dakka çırpıp oacağa alalım koyulaşan kremamızı ocaktan alıp vanilyayı ekleyip etimeklerin üzerine dökelim
*Hemen ardından çikolata sosumuzun yapımına da geçelim ben vaktim varsa kendim yapıyorum vaktim kısıtlıysa hazır paket kullanıyorum
*Sosumuzu da yapıp üstüne döküp üzerini süslemek için ufalanmış petibör bisküvi fındık veya cevizle süsleyip birkaç saat beklettikten sonra servis ediyoruz veeee hafif tatlımız afiyetle yiyoruz AFİYET OLSUN

858,506Konular
983,084Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt