iltasyazilim
FD Üye
Lezzeti Şahane Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*4 tane incecik doğranmış kuru incir
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağından fazla çekilmiş fındık içi (Eklemeseniz de olur ben bu sefer ekledim çok yakıştı)
*200 gr mısır nişastası
*1 su bardağı un (Daha az yada daha fazla alabilir una göre değişir)
Lezzeti Şahane Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı yumurta ve pudra şekeri iyice harmanlanır Hindistan cevizi incir fındık ve kabartma tozu da eklenir harmanlanır Daha sonra nişasta ve un eklenir 23 dakika yoğurulur İstenilen büyüklükte yuvarlanır 175180 derece önceden ısıtılmış fırında altları pembelesinceye kadar pişirilip fırından alınırÜzerine pamuklu bez örtülür Altları pembeleşince hemen fırından alın pişmedi gibi görünebilir fakat üzerine pamuklu bez örttüğünüzde içini çekecek, tam kıvamında bir kurabiye olacaktır Afiyet olsunn
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*4 tane incecik doğranmış kuru incir
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağından fazla çekilmiş fındık içi (Eklemeseniz de olur ben bu sefer ekledim çok yakıştı)
*200 gr mısır nişastası
*1 su bardağı un (Daha az yada daha fazla alabilir una göre değişir)
Lezzeti Şahane Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tereyağı yumurta ve pudra şekeri iyice harmanlanır Hindistan cevizi incir fındık ve kabartma tozu da eklenir harmanlanır Daha sonra nişasta ve un eklenir 23 dakika yoğurulur İstenilen büyüklükte yuvarlanır 175180 derece önceden ısıtılmış fırında altları pembelesinceye kadar pişirilip fırından alınırÜzerine pamuklu bez örtülür Altları pembeleşince hemen fırından alın pişmedi gibi görünebilir fakat üzerine pamuklu bez örttüğünüzde içini çekecek, tam kıvamında bir kurabiye olacaktır Afiyet olsunn