iltasyazilim
FD Üye
Lezzeti Şahane Pratik Cezeryeli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*5 büyük havuç
*1 su bardağı toz şeker
*Çeyrek su bardağı su
*1, 5 paket petibör bisküvi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi :
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Üzeri için :
*1 poşet krem şanti ( paketin içindeki tekli )
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı hindistancevizi
Lezzeti Şahane Pratik Cezeryeli Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar lezzeti şahane yapımı kolay ve çok hafif bir pasta bir gece önceden de hazırlanabilmesi işi daha da kolaylaştırıyor yiyen herkesin tarifini istediği bu pastayı eğer denerseniz çok beğeneceksiniz
????
1
*Havuçları temizleyip rendeleyin uygun bir tavaya veya tencereye alıp üzerine şekeri ve çeyrek su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yumuşayınca kadar pişirin
*Bisküvileri bir kaba elinizle ufalayıp üzerine çekilmiş cevizi ekleyin ( isterseniz bisküviyi de rondoda çekebilirsiniz )
*Üzerine pişen havucu sıcakken ilave edip iyice karıştırın
*Üzerini süslemek için bir kaç tane top yapıp hazırlayın
*Kelepçeli kalıbın en küçük boyuna alt tabanını koymadan sadece kelepçesini servis edeceğiniz tabağa yerleştirin ( Dilerseniz orta boy bir BORCAM da kullanabilirsiniz )
*Yoğurduğunuz harcı ılıkken elinizle bastırarak alt tabanını oluşturun
*Muhallebisi için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar çırparak pişirin
*En son tereyağını ekleyip tekrar çırpın ve ocaktan alın
*Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi döküp yayın
*İlk sıcağı gidince dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin ( 15 dk kadar ) siz o sırada krem şantiyi hazırlayın
*Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüp kaşıkla güzelce yayın
*Tekrar buzdolabına koyup 23 saat dinlendirip de servis edebilirsiniz isterseniz
*Bir gece önceden de hazırlayabilirsiniz
*Dinlenen pastayı kenarlarından hafifçe bıçakla oynatarak kelepçesini çıkartıp bolca hindistancevizi serpin
*Önceden hazırladığınız cezerye toplarını da hindistancevizine bulayıp ceviz ile birlikte süsleyip Servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*5 büyük havuç
*1 su bardağı toz şeker
*Çeyrek su bardağı su
*1, 5 paket petibör bisküvi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi :
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Üzeri için :
*1 poşet krem şanti ( paketin içindeki tekli )
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı hindistancevizi
Lezzeti Şahane Pratik Cezeryeli Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar lezzeti şahane yapımı kolay ve çok hafif bir pasta bir gece önceden de hazırlanabilmesi işi daha da kolaylaştırıyor yiyen herkesin tarifini istediği bu pastayı eğer denerseniz çok beğeneceksiniz
????
1
*Havuçları temizleyip rendeleyin uygun bir tavaya veya tencereye alıp üzerine şekeri ve çeyrek su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yumuşayınca kadar pişirin
*Bisküvileri bir kaba elinizle ufalayıp üzerine çekilmiş cevizi ekleyin ( isterseniz bisküviyi de rondoda çekebilirsiniz )
*Üzerine pişen havucu sıcakken ilave edip iyice karıştırın
*Üzerini süslemek için bir kaç tane top yapıp hazırlayın
*Kelepçeli kalıbın en küçük boyuna alt tabanını koymadan sadece kelepçesini servis edeceğiniz tabağa yerleştirin ( Dilerseniz orta boy bir BORCAM da kullanabilirsiniz )
*Yoğurduğunuz harcı ılıkken elinizle bastırarak alt tabanını oluşturun
*Muhallebisi için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar çırparak pişirin
*En son tereyağını ekleyip tekrar çırpın ve ocaktan alın
*Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi döküp yayın
*İlk sıcağı gidince dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin ( 15 dk kadar ) siz o sırada krem şantiyi hazırlayın
*Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüp kaşıkla güzelce yayın
*Tekrar buzdolabına koyup 23 saat dinlendirip de servis edebilirsiniz isterseniz
*Bir gece önceden de hazırlayabilirsiniz
*Dinlenen pastayı kenarlarından hafifçe bıçakla oynatarak kelepçesini çıkartıp bolca hindistancevizi serpin
*Önceden hazırladığınız cezerye toplarını da hindistancevizine bulayıp ceviz ile birlikte süsleyip Servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN