iltasyazilim
FD Üye
Lezzeti Şahane Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemeleri :
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
*1 tane yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı irmik
*Aldığı kadar un
Bulamak için:
*1 kase irmik
Şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*İnce 1 dilim limon
Üzeri için:
*Çekilmiş antep fıstığı, fındık, ceviz veya hindistancevizi
Lezzeti Şahane Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok beğendiğiniz şekerpare tarifim gibi tam kıvamında evdeki malzemelerle çabucak hazırlanıp çabucak şerbetini çeken inanılmaz lezzetli bir tatlı çokta bereketli mutlaka denemenizini tavsiye ediyorum çok beğeniceksiniz ?
????
1
*Öncelikle şerbetin soğuğa yakın ılık olması gerektiği için bir tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu, kesip koyun
*Orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dk kadar kaynatıp kenara alın
*Yoğurma kabına un hariç tüm hamur malzemelerini koyup yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışamayan yumuşak bir hamur yoğurun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde ufak parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
*Heryerini iyice irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin
*Fırından çıkan tatlının 12 dk soğumasını bekleyin
*Soğuğa yakın ılık olan şerbeti kepçe ile üzerlerine gezdirin
*Şerbetin hepsini döktükten sonra tepsiyi hafif eğip kenarda biriken şerbeti tekrar kaşıkla bir tur daha üzerlerine gezdirin
*Daha sonra üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğuyup şerbetini çekmesini bekleyin
*Sonra üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 1 saat içinde hazır oluyor
AFİYET OLSUN ?
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
*1 tane yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı irmik
*Aldığı kadar un
Bulamak için:
*1 kase irmik
Şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*İnce 1 dilim limon
Üzeri için:
*Çekilmiş antep fıstığı, fındık, ceviz veya hindistancevizi
Lezzeti Şahane Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok beğendiğiniz şekerpare tarifim gibi tam kıvamında evdeki malzemelerle çabucak hazırlanıp çabucak şerbetini çeken inanılmaz lezzetli bir tatlı çokta bereketli mutlaka denemenizini tavsiye ediyorum çok beğeniceksiniz ?
????
1
*Öncelikle şerbetin soğuğa yakın ılık olması gerektiği için bir tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu, kesip koyun
*Orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dk kadar kaynatıp kenara alın
*Yoğurma kabına un hariç tüm hamur malzemelerini koyup yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışamayan yumuşak bir hamur yoğurun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde ufak parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
*Heryerini iyice irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin
*Fırından çıkan tatlının 12 dk soğumasını bekleyin
*Soğuğa yakın ılık olan şerbeti kepçe ile üzerlerine gezdirin
*Şerbetin hepsini döktükten sonra tepsiyi hafif eğip kenarda biriken şerbeti tekrar kaşıkla bir tur daha üzerlerine gezdirin
*Daha sonra üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğuyup şerbetini çekmesini bekleyin
*Sonra üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 1 saat içinde hazır oluyor
AFİYET OLSUN ?