Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetinden Parmaklarınızı Yiyeceğiniz 'Bugün Ne Pişirsem?' Menüsü

Lezzetinden Parmaklarınızı Yiyeceğiniz 'Bugün Ne Pişirsem?' Menüsü
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-aea7360d2a49d899cd21c12a100c0a58d0e197b4.jpg


'Akşama ne pişirsem?' Diye kara kara düşünmeyin, sizin için çok lezzetli bir menü oluşturduk! Bugün menümüzde pancar çorbası, beşamel soslu tavuk, üç renkli salata ve son olarak karamel düşü tanımımız var!


Kırmızı pancar çorbası




Malzemeler:

  • 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar

  • 1 adet orta uzunluk patates

  • 1 adet iri havuç

  • 1 adet orta uzunluk soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 su bardağı et suyu

  • 2 su bardağı su

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak küçük küçük doğrayın.

2. Tencerede zeytinyağını çok az kızdırın ve evvel soğan ile sarımsakları atın.

3. Biraz çevirdikten sonra öbür tüm gereçleri de ekleyerek 2-3 dakika kavurun.

4. Daha sonra et suyu ve suyunu ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatın.

5. Kaynayıp piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.

Karamel düşü tarifi



Malzemeler:

Muhallebi için:

  • 1 litre süt

  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası

  • 3 çorba kaşığı un

  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket krem şanti
Karamel sos için:

  • 1. 5 çay bardağı toz şeker

  • 1. 5 çay bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

  • 2 çay bardağı su

  • Çekilmiş ceviz-fındık(süsleme için hangisi varsa)
Nasıl Yapılır?

1. Sütün içine şeker, un ve nişastayı katıp muhallebiyi pişirin.

2. Yoğunlaşınca vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.

3. Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi de katıp mikserle uygunca çırpın ve kuplara paylaştırın.

4. Karamel için: Toz şekeri kısık ateşte denetimli olarak yakmadan eritin.

5. Karamel rengi alınca 1.5 çay bardağı suyu dikkatlice ekleyip kaynatın.

6. Çözülen karamele 2 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyip yoğunlaşana dek pişirin.

7. Hazır olan sos muhallebilerin üzerlerine paylaştırın.

8. Ceviz yahut fındık ile süsleyip soğuduktan sonra servis edin.

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????


 
858,496Konular
981,831Mesajlar
29,877Kullanıcılar
SnowClowerSon üye
Üst Alt