Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetiyle Şöhreti Dilden Dile Yayılan Trileçe'nin Yapılışı Nasıldır? İşte Tam Ölçülü Trileçe Tarifi

Lezzetiyle Şöhreti Dilden Dile Yayılan Trileçe'nin Yapılışı Nasıldır? İşte Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
s-9cc4979c5f43692f18dbc53c509a4bb5a091e00d.jpg


Trileçe, Meksika'dan tüm dünyaya yayılan ve üç farklı süt ile hazırlanan tatlı çeşididir. Aslında bu tatlının kökeni Meksika olsa da Türkiye'ye Arnavutluk'tan giriş yapmıştır. Yumuşacık keki ve lezzetli aromasıyla kısa müddette şöhreti lisandan lisana yayılmıştır. Bu tatlıyı karamelli sosla yapabileceğiniz üzere farklı soslarla da deneyebilirsiniz. Biz bu sefer buraya karamelli trileçe tatlısının tanımını derledik. İşte, tam kıvamında trileçe tanımı ve materyalleri.


Trileçe materyalleri nelerdir?




  • 8 adet yumurta

  • 2 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1/4 su bardağı su

  • 1/4 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • Tuz
Sütlü Karışım için:

  • 3 su bardağı süt ( İnek sütü, manda sütü, keçi sütü kullanabilirsiniz. Lakin manda ve keçi sütü sevmiyorsanız, yalnızca inek sütü kullanın.)

  • 3 su bardağı krema

  • 4 yemek kaşığı şeker
Karamel Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 3/4 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı krema
Trileçe Tanımı, Nasıl Yapılır?



  • Birinci olarak yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın. İçerisine şeker ilave edip yeterlice çırpın.

  • Kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar eleyerek ekleyin. Spatula yardımı ile kuru materyallerin sıvı materyallerle uygunca birleşmesini sağlayın.

  • Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonrasında karışıma yedirin.

  • Güzelce karıştırdığınız kek harcını yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dökün. 

  • Evvelden ısıtılmış 165 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • Kek soğuyunca karşıt çevirin. Üzerine kürdan yardımı ile delikler açın. 

  • Sütlü karışım için; tüm materyalleri tencereye aktarın. Şekerini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

  • Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve altını kapatın. Sütlü karışımı ılımaya bırakın.

  • Ilık sütlü karışımı kekin üzerine dökün. Karameli için; kalın tabanlı tencerenin içerisinde şekeri eritin. 

  • Yanma düzeyine gelince tereyağı ve kremayı ek edip pişirin. Sütü düzgünce çektikten sonra ılıyan karameli üzerine dökün.

  • Üzerini dilerseniz krem şanti ile süsleyebilirsiniz. Akabinde dilimleyin ve soğuk olarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,900Mesajlar
29,927Kullanıcılar
kalender1221Son üye
Üst Alt