Tarihi Hz. Nuh Peygambere dayandırılan aşure tatlısını yapmak maharet işi... Rengi, kokusu, lezzeti, kıvamı tek tek dikkat edilmesi gereken hususlar. İşte Pudra.com okuyucuları için pratik ve lezzetli aşure tanımı..
Aşure materyalleri (15 Kişilik)
![asure-tarifi-asure-yapmanin-puf-noktalari.jpg](http://cdn.pudra.com/8656/620x400/asure-tarifi-asure-yapmanin-puf-noktalari.jpg)
Aşure materyalleri (15 Kişilik)
- 200 gr aşurelik buğday
- 50 gr nohut
- Tarçın
- 50 gr kuru fasulye
- 80 gr kuru üzüm
- 100 gr kuru incir
- 80 gr kuru kayısı
- 200 gr bütün kavrulmuş fındık
- 200 gr bütün kavrulmuş çam fıstığı
- 1 adet taze nar
- 10 gr tuz
- 300 gr toz şeker
- 60 gr kuş üzümü
- 20 gr mısır nişastası
- 10 bardak su
- Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm bir gün evvelce soğuk suyla ıslatılır.
- 1 gün evvelce ıslatılan tüm baklagiller munfasıl farklı kaplarda kaynatılarak aşure için hazırlanır. Meyveler sudan çıkartılarak beklemeye alınır.
- 10 bardak su tencereye alınarak kaynatılır.
- Kaynayan suya evvel buğday ek edilir ve özü çıkana kadar kaynatılır.
- Buğdayın özünün çıkması için kaynama suyuna az ölçüde tuz eklenir.
- Sırasıyla nohut ve kuru fasulye eklenir.
- Tuz ve şeker ilave edilerek 20 dakika kadar daha kaynatılır.
- Meyveler de ek edilerek kaynatılmaya devam edilir.
- Meyvelerin formunun çok bozulmamasına ihtimam gösterilir.
- En son olarak nişasta su ile açılır ve aşureye eklenerek, bir taşım kaynaması beklenir.
- Ocaktan indirilen aşure kaplara konur, dinlenmeye bırakılır.
- Süslemesi aşure iyice dinlendikten sonra yapılır.
- Böylelikle gereçlerin dibe çökmesi ve tat değiştirmesi önlenir.