iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Azeri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kg un
*2 tane yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ve ya margarin
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Vanilya
İçi için:
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ve ya margarin
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
Üzeri için:
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı süt
Lezzetli Azeri Ketesi Tarifi Yapılışı Kaba ılık süt ilave olunur, 1 yemek kaşığı şeker ilave olunup karıştırılır ve kuru maya ilave olunup karıştırılır Mayayı kabarana dek saklıyoruz Ayrıca kaba yarım su bardağı erimiş yağ ilave olunur, üzerine 1 su bardağı şeker ilave olunup iyice karıştırılır ve yumurtalar da üzerine ilave olunup iyice çırpılır Mayayı ve unu hazırladığımız karışıma ilave edip ele yapışmayan hamur yoğrulur, üzeri örtülür ve 3 saat dinlendirilir İç için un, yağ şeker, vanilya ilave olunup el ile iyice karıştırılır Hamurumuzu çokta büyük olmayan parçalara ayırıyoruz El ile açıp üzerine içi koyup ağzını büzüp yayıyoruz Ters çevirip üzerinden çengel ile 2 yerden deli, açıyoruz ve üzerine çırpılmış yumurta ve süt sürülüp önceden kızdırılmış 180 derece fırında pişiriliyor Çok lezzetli oluyor Afiyet olsun!
*1 kg un
*2 tane yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ve ya margarin
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Vanilya
İçi için:
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ve ya margarin
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
Üzeri için:
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı süt
Lezzetli Azeri Ketesi Tarifi Yapılışı Kaba ılık süt ilave olunur, 1 yemek kaşığı şeker ilave olunup karıştırılır ve kuru maya ilave olunup karıştırılır Mayayı kabarana dek saklıyoruz Ayrıca kaba yarım su bardağı erimiş yağ ilave olunur, üzerine 1 su bardağı şeker ilave olunup iyice karıştırılır ve yumurtalar da üzerine ilave olunup iyice çırpılır Mayayı ve unu hazırladığımız karışıma ilave edip ele yapışmayan hamur yoğrulur, üzeri örtülür ve 3 saat dinlendirilir İç için un, yağ şeker, vanilya ilave olunup el ile iyice karıştırılır Hamurumuzu çokta büyük olmayan parçalara ayırıyoruz El ile açıp üzerine içi koyup ağzını büzüp yayıyoruz Ters çevirip üzerinden çengel ile 2 yerden deli, açıyoruz ve üzerine çırpılmış yumurta ve süt sürülüp önceden kızdırılmış 180 derece fırında pişiriliyor Çok lezzetli oluyor Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.