iltasyazilim
FD Üye
Çorba Türk mutfağının en önemli başlangıç yemeği malum İster soğuk kış günlerinde ister Ramazan döneminde iftar ve sahurlarda çorba vazgeçilmez bir lezzettir
Yapması kolay gibi gözükse de lezzetli bir çorba yapmanın bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları var İşte onlardan bazıları…
Çorbanın yağı fazla olduğunda ve çorba sıcaksa yağı emmesi içine marul yaprağı konur
Tahta kaşıkla karıştırılarak ağır ateşte pişirilen çorbalar daha lezzetli olur
Sade su yerine et ve tavuk suyu ya da sebze suyu kullanarak pişirmek çorbaların lezzetini arttırır
Haşlanan sebze suları bol miktarda vitamin içerdiğinden dökülmek yerine çorbalarda kullanılabilir
Et suyu tabletleri yüksek oranda tuz içerdiğinden bu tabletleri kullanırken çorbaya daha az tuz eklenmesi uygundur
Çorbanın tuzu fazla olduğunda içine soyulmuş bütün halde çiğ patates atılır Çorba pişince içinden alınır
Kıvamı koyu olan çorbayı açmak için sıcak su eklenmelidirCorba
Un ile yapılan çorbalarda çorbanın kıvamı az geldiyse yani sulu olduysa ayrı bir kapta unu ve yağı pişirerek çorbaya ilave edilebilir
Bayat ekmekler küp şeklinde kesildikten sonra fırında hafifçe kızartılır Hazırlanan bu ekmekler buzdolabında saklanır Çorba yapıldığı zaman üstüne çok yakışırBöylelikle hem ekmekler değerlenmiş hem de çorba doyurucu bir hal almış olur
Sebze ile yapılan çorbalarda çorba sulu olduysa çorbanın yapıldığı sebze püre haline getirilip çorbaya eklenebilir Nişastalı sebzeler kıvam arttırıcı özelliğe sahiptir(patates gibi)
Sütlü ya da yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için çorbanın sıcaklığı ile ya da kaynar su ile yoğurt ya da süt ısıtılarak çorbaya ilave edilir
Terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır
Yapması kolay gibi gözükse de lezzetli bir çorba yapmanın bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları var İşte onlardan bazıları…
Çorbanın yağı fazla olduğunda ve çorba sıcaksa yağı emmesi içine marul yaprağı konur
Tahta kaşıkla karıştırılarak ağır ateşte pişirilen çorbalar daha lezzetli olur
Sade su yerine et ve tavuk suyu ya da sebze suyu kullanarak pişirmek çorbaların lezzetini arttırır
Haşlanan sebze suları bol miktarda vitamin içerdiğinden dökülmek yerine çorbalarda kullanılabilir
Et suyu tabletleri yüksek oranda tuz içerdiğinden bu tabletleri kullanırken çorbaya daha az tuz eklenmesi uygundur
Çorbanın tuzu fazla olduğunda içine soyulmuş bütün halde çiğ patates atılır Çorba pişince içinden alınır
Kıvamı koyu olan çorbayı açmak için sıcak su eklenmelidirCorba
Un ile yapılan çorbalarda çorbanın kıvamı az geldiyse yani sulu olduysa ayrı bir kapta unu ve yağı pişirerek çorbaya ilave edilebilir
Bayat ekmekler küp şeklinde kesildikten sonra fırında hafifçe kızartılır Hazırlanan bu ekmekler buzdolabında saklanır Çorba yapıldığı zaman üstüne çok yakışırBöylelikle hem ekmekler değerlenmiş hem de çorba doyurucu bir hal almış olur
Sebze ile yapılan çorbalarda çorba sulu olduysa çorbanın yapıldığı sebze püre haline getirilip çorbaya eklenebilir Nişastalı sebzeler kıvam arttırıcı özelliğe sahiptir(patates gibi)
Sütlü ya da yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için çorbanın sıcaklığı ile ya da kaynar su ile yoğurt ya da süt ısıtılarak çorbaya ilave edilir
Terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır