Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetli ekmek pişirmenin püf noktaları

Lezzetli ekmek pişirmenin püf noktaları
0
435

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
Dünyanın dört bir yanında edindiği bilgi birikimiyle fırıncılık sektörüne öncülük eden Lesaffre Türkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Direktörü Kerem Çetin, evde ekmek yapımının birbirinden ilginç püf noktalarını paylaştı.


1539751839-zeytinyagi-ve-ekmek.jpg

Çetin, normal ekmeklik buğday unundan alınan hacmin, tam buğday veya çavdar unu ile yapılan ekmekten alınamayacağını söylese de, literatürde besleyici özellikleri yüksek olarak bildirilen tam buğday veya çavdar ununun ekmek yapımında kullanılabileceğini belirtiyor.

Maya ve tuz ayrı ayrı eklenmeli

Ekmek yapımı için kullanılan suyun ılık olmasının, hem hamur yapısının daha rahat oluşmasına hem de mayanın daha rahat çalışmasına yardımcı olacağını söyleyen Çetin, mayanın aktivitesini düşürmemesi adına, ekmek yaparken maya ile tuzun da ayrı ilave edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Eklenecek sıvı miktarı dengeli olmalı

Tüm bunların yanı sıra, hamura eklenecek toplam sıvı miktarını ayarlamanın da oldukça önemli bir faktör olduğunu söyleyen Çetin, “Hamura sıvı yağ, zeytinyağ veya bal gibi sıvı malzemeler ekleyecekseniz, normalde ilave edeceğiniz su miktarını düşürmelisiniz. Aynı zamanda, elde ettiğiniz karışıma suyu azar azar ilave edip homojen, pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar, yoğurma işlemine dıştan içe doğru devam etmelisiniz” açıklamasında bulunarak tarifteki tüm bileşenlerin, oda sıcaklığında olması gerektiğini belirtiyor.

Bir kap su eşliğinde pişirmeli

Makinede ekmek pişirmek için, ev tipi ekmek pişirme ürünleri üzerinde yer alan kullanıma uyarak doğru pişirilmiş bir ekmek elde edilebileceğini belirten Çetin makinede ekmek pişirirken dikkat edilecekleri şöyle sıraladı:
  • Ekmeğinizi makinede yapıyorsanız un, ılık su ve tuzu gerekli bölmelere koyduktan sonra, unun ortasına mayayı ekleyip istediğiniz yoğurma ve pişirme ayarını seçebilirsiniz.
  • Pişirme işlemi için kendi fırınınızı kullanacak iseniz, kabuğunun kurumasını önlemek ve yüzeyinin parlak olmasını sağlamak adına, ekmeği fırına atmadan önce fırının içine yanmaz bir kap ile su koyabilir, önceden 240 derecede ısıtılmış fırının sıcaklığını, ekmeği attıktan sonra 220 dereceye düşürüp yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz.
 

Similar threads

Dünyanın dört bir yanında edindiği bilgi birikimiyle fırıncılık bölümüne öncülük eden Lesaffre Türkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Yöneticisi Kerem Çetin, meskende ekmek imalinin birbirinden değişik püf noktalarını paylaştı. Çetin, olağan ekmeklik buğday unundan alınan hacmin, tam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Ekmek yapımında kullanılan ekşi maya sağlıklı olmasıyla da herkesin evde tercih etmesi gereken bir malzemedir. Hazır mayalar yerine ekşi mayalar kullanarak enfes bir ekmek yapabilirsiniz. Peki evde ekşi maya nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar... Ekşi maya; üzüm kabuğunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Ekmek Türk mutfağının olmazsa olmaz yiyeceklerinden biridir ''Ekmeksiz doyulur mu?'' görüşü ülkemizde oldukça yaygındır Beyaz ekmek tüketmek istemeyenler için de çavdar ekmeği iyi ve sağlıklı bir alternatiftir Çavdar ekmeği tam tahıllı ekmek türlerinden biridir ve çavdar unundan üretilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Yumuşacık ekmek tarifleri gerek sabah kahvaltılarının gerek diğer öğünlerin muhteşem eşlikçisidir. Evde ekmek yapmaktan genellikle korkulur; ancak verdiğimiz tariflerle kolayca ekmek yapabilmeniz artık mümkün! Sadece tarifleri bir yerlere not etmeniz yeterli. Haydi o zaman, yumuşacık ekmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Tahıllı Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kg buğday unu *Yarım kg tam buğday unu *Yarım kg çavdar unu *1, 5 paket yaş maya *1 yemek kaşığı tuz *1 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı siyah haşhaş *1 yemek kaşığı susam *1 yemek kaşığı keten tohumu *3 yemek kaşığı çekirdek içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt