iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Hamburgerler Tarifi İçin Malzemeler Hamburger ekmeği için;
*1 paket yaş maya
*3 çay bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı tam buğday unu
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine;
*1 çırpılmış yumurta
*Susam, çörek otu
Köftesi için;
*150 gram kıyma ( kişi başına)
*1 soğan küçük küçük doğranmış
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Lezzetli Hamburgerler Tarifi Yapılışı Mayayı, suyu, sıvı yağını, tam buğday ununu, yumurtayı, şekeri, tuzu, aldığı kadar unu koyup yoğurun, 30 dk dinlendirin 10 parçaya bölüp elinizle bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 30 dk burada dinlendikten sonra yumurtayı sürüp susam dökün, fırına verin ( dikkat edin hemen pişiyor) Köftesinin yapılışı, kıymayı, soğanı, tuzunu ve bütün baharatlarını atıp karıştırın Elinizle köfteler yapın, ben ekmeğin boyutuna göre yaptım Turşu, soğan halkaları, domates, ketçap ile servis edin
*1 paket yaş maya
*3 çay bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı tam buğday unu
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üzerine;
*1 çırpılmış yumurta
*Susam, çörek otu
Köftesi için;
*150 gram kıyma ( kişi başına)
*1 soğan küçük küçük doğranmış
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Lezzetli Hamburgerler Tarifi Yapılışı Mayayı, suyu, sıvı yağını, tam buğday ununu, yumurtayı, şekeri, tuzu, aldığı kadar unu koyup yoğurun, 30 dk dinlendirin 10 parçaya bölüp elinizle bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 30 dk burada dinlendikten sonra yumurtayı sürüp susam dökün, fırına verin ( dikkat edin hemen pişiyor) Köftesinin yapılışı, kıymayı, soğanı, tuzunu ve bütün baharatlarını atıp karıştırın Elinizle köfteler yapın, ben ekmeğin boyutuna göre yaptım Turşu, soğan halkaları, domates, ketçap ile servis edin