iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 adet yumurta
*1, 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı su
*1 su bardağından üç parmak eksik sıvı yağ
*Yarım paket yumuşamış margarin
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 56 su bardağı)
İç malzeme;
*Domates
*Yeşil biber
*Beyaz peynir
*Zeytin
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Lezzetli Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce mayamızı kabartalım Kabaran mayanın içine yumurta, süt, su, sıvı yağ, margarin, şeker ve tuzu ekleyelim Ardından azar azar unumuzu ekleyip yavaşça yoğuralım Hamurun üzerini kapatıp hafif sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım (Ben güneşli bir yeri tercih ettim) Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle yuvarlak şekilde açalım Sağ ve sol yanından bıçak yardımıyla keserek açtıktan sonra ortasına domates, biber, peynir, zeytini koyalım İki yanından kapatıp tepsiye bırakalım ardından hamurun hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim 180 derece ısıtılmış fırında 2025 dk pişirip servis yapalım
Afiyet olsun?
Not:Margarin poğaçaya güzel bir lezzet verip elinize yapışmamasını sağlar
*
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 adet yumurta
*1, 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı su
*1 su bardağından üç parmak eksik sıvı yağ
*Yarım paket yumuşamış margarin
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 56 su bardağı)
İç malzeme;
*Domates
*Yeşil biber
*Beyaz peynir
*Zeytin
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Lezzetli Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce mayamızı kabartalım Kabaran mayanın içine yumurta, süt, su, sıvı yağ, margarin, şeker ve tuzu ekleyelim Ardından azar azar unumuzu ekleyip yavaşça yoğuralım Hamurun üzerini kapatıp hafif sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım (Ben güneşli bir yeri tercih ettim) Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle yuvarlak şekilde açalım Sağ ve sol yanından bıçak yardımıyla keserek açtıktan sonra ortasına domates, biber, peynir, zeytini koyalım İki yanından kapatıp tepsiye bırakalım ardından hamurun hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim 180 derece ısıtılmış fırında 2025 dk pişirip servis yapalım
Afiyet olsun?
Not:Margarin poğaçaya güzel bir lezzet verip elinize yapışmamasını sağlar
*