Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lezzetli pideli köfte nasıl yapılır? Pideli köfte yapmanın püf noktaları

Lezzetli pideli köfte nasıl yapılır? Pideli köfte yapmanın püf noktaları
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lezzetli_pideli_kofte_nasil_yapilir_1557474946_6971.jpg

Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biri olan pideli köfte, adeta ağızları sulandıran süper bir tanım. Hem doyurucu hem de gönüllerde taht kuracak olan pideli köftenin tanımını sizlere sunuyoruz. Meskende pideli köfte pişirmek istiyorsanız kesinlikle tanımımızı denemelisiniz.

Canınız köfte çektiğinde kalkıp Bursa'ya kadar gitmek güç olacaktır. Lakin hazırladığımız bu tanım Bursa'nın meşhur köftesini meskenine taşıyor. Üretimi pratik olan enfes pideli köfte, sunumu ile konuklarınızı şaşırtacak. İskender kebap'tan esinlenerek yapıldığı sav edilen enfes pideli köfte, pide üzerindeki küçük köftelerin üzerine kızgın tereyağı ve domates sosu dökülerek yapılıyor, yanında yoğurt ile servis ediliyor. İskenderden tek farkı pide üzerinde döner yerine köfte olması. Bursa'ya mahsus olan lezzetli pideli köfte tanımına haberimizin ayrıntılarından ulaşabilirsiniz.



PİDELİ KÖFTE TANIMI:

MATERYALLER

400 gram kıyma
1 adet büyük soğan rendelenmiş
Çay kaşığının ucuyla karbonat
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
Tuz

Taban için;

2 adet tırnak pide

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar sıcak su

Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı

Servis ve süslemek için;

1 adet domates
2 adet sivri biber
1 kase katı yoğurt



YAPILIŞI

Tarife öncelikle köfteleri yaparak başlayın. Soğanları rendeleyerek, kalan gereçleri üzerine ekleyerek güzelce yoğurun.

Köfteleri ellerinizle biçim verip dinlenmesi için buzdolabına koyun. 

Dinlenen köfteleri artlı önlü güzelce kızartın. Köfteler kızarken pideleri küp küp doğrayarak, tavada birkaç defa çevirin.

Servis tabağına pideleri üzerine ise köfteleri koyun.



Sosu hazırlama sürecine geçebilirsiniz. Tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyerek kavurun. Üzerine baharatlarını ve tuz koyarak sıcak su ek edin.

Ketçaptan hafif sıvı olacak biçimde sosu ayarladıktan sonra 3-4 dakika kadar kaynatın.

Pişen sosu köftelerin üzerine koyup, tereyağını kızdırıp, köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz.

Servis yaparken yoğurt közlenmiş yahut kızarmış domates ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt