iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Sağlıklı Doyurucu Çevirmeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Üç su bardağı pirinç
*bir tane tavuk göğsü
*iki tane orta boy patates
*bir tatlı kaşığı tuz
*bir çay bardağı sıvı yağ
*yüz gram tereyağı
*beş su bardağı tavuk suyu
Lezzetli Sağlıklı Doyurucu Çevirmeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Önce tavuk etini haşlayın sonra o haşlanırken patatesleri elma dilimi doğrayın Et pişikten sonra eti de patates gibi parçalayın Yapışmaz tavanın dibine yağı dökün Altını yakın, patates ve etleri tavanın dibine yerleştirin Yirmi dakika bunları karıştırmadan pişirin Sonra pirinci yıkayıp patates ve etin üstüne dökün, karıştırmayın Üzerine beş su bardağı tavuk suyu bir tatlı kaşığı tuzu tavuk suyunun içinde eritin Öyle pirincin üzerine dökün Beş dakika yüksek kırk dakika kısık ateşte pişirin Hanımlar ben bugün yaptım bir tabak yiyen bir tabak istedi deneyeceklere afiyet olsun
*Üç su bardağı pirinç
*bir tane tavuk göğsü
*iki tane orta boy patates
*bir tatlı kaşığı tuz
*bir çay bardağı sıvı yağ
*yüz gram tereyağı
*beş su bardağı tavuk suyu
Lezzetli Sağlıklı Doyurucu Çevirmeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Önce tavuk etini haşlayın sonra o haşlanırken patatesleri elma dilimi doğrayın Et pişikten sonra eti de patates gibi parçalayın Yapışmaz tavanın dibine yağı dökün Altını yakın, patates ve etleri tavanın dibine yerleştirin Yirmi dakika bunları karıştırmadan pişirin Sonra pirinci yıkayıp patates ve etin üstüne dökün, karıştırmayın Üzerine beş su bardağı tavuk suyu bir tatlı kaşığı tuzu tavuk suyunun içinde eritin Öyle pirincin üzerine dökün Beş dakika yüksek kırk dakika kısık ateşte pişirin Hanımlar ben bugün yaptım bir tabak yiyen bir tabak istedi deneyeceklere afiyet olsun