iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Waffle Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*50 gram tereyağı
*2 tane yumurta
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım litre süt
*300 gram un
Vişne sosu için:
*Bir cam kiraz vişnesi (vişneler 350 gr; kendi suyu: 330ml)
*1 12 çay kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker (isteyen koyabilir, ben koymuyorum, onun yerine bir paket vanilya şekeri ekleyebilirsiniz)
Lezzetli Waffle Tarifi Yapılışı Yağı ve yumurtayı krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz Yumurtalar oda sıcaklığında olması tavsiye ediliyor Kuru malzemeleri ayrı bir kasede karıştırıp süzüyoruz, hamurumuz daha sonra daha hafif ve enfes olması için Bu kuru malzemeleri (Tuz, şeker, kabartma tozu ve un) yumurtalı karışıma ekliyoruz ve yavaş yavaş sütü yedirip hamur haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz
Yağlanmış teflon tavasında yada waffle makinasını yağlayıp karışımı döküyoruz ve rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz
Vişne sosu:
Vişneleri ve suyunu ayırıp suyundan yaklaşık 1 çay bardağı kadar ayrı kasede nişasta ve vanilya şekeriyle karıştırıyoruz Aynı anda kalan vişne suyunu tencerede kaynayana kadar ısıtıyoruz Hemen ardından o ayrı kasede karıştırdığımızı tencereye koyup bir dk Kaynatıyoruz Son olarak ocağı kapatıp vişneleri içine koyup karıştırıyoruz Servis tabağına waffleleri yerleşdirip üzerine sıcak sosumuzu döküp pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*50 gram tereyağı
*2 tane yumurta
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım litre süt
*300 gram un
Vişne sosu için:
*Bir cam kiraz vişnesi (vişneler 350 gr; kendi suyu: 330ml)
*1 12 çay kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker (isteyen koyabilir, ben koymuyorum, onun yerine bir paket vanilya şekeri ekleyebilirsiniz)
Lezzetli Waffle Tarifi Yapılışı Yağı ve yumurtayı krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz Yumurtalar oda sıcaklığında olması tavsiye ediliyor Kuru malzemeleri ayrı bir kasede karıştırıp süzüyoruz, hamurumuz daha sonra daha hafif ve enfes olması için Bu kuru malzemeleri (Tuz, şeker, kabartma tozu ve un) yumurtalı karışıma ekliyoruz ve yavaş yavaş sütü yedirip hamur haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz
Yağlanmış teflon tavasında yada waffle makinasını yağlayıp karışımı döküyoruz ve rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz
Vişne sosu:
Vişneleri ve suyunu ayırıp suyundan yaklaşık 1 çay bardağı kadar ayrı kasede nişasta ve vanilya şekeriyle karıştırıyoruz Aynı anda kalan vişne suyunu tencerede kaynayana kadar ısıtıyoruz Hemen ardından o ayrı kasede karıştırdığımızı tencereye koyup bir dk Kaynatıyoruz Son olarak ocağı kapatıp vişneleri içine koyup karıştırıyoruz Servis tabağına waffleleri yerleşdirip üzerine sıcak sosumuzu döküp pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun