Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Liân

Liân
0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Liân için önce erkek Sözüm doğrudurdiye yemin eder Dört kerre tekrar eder, beşincide; Yalan söylüyorsam Allahü teâlânın lâneti benim üzerime olsunder Sonra kadın dört defa; Allah şâhidim olsun ki, bu adam bana zâni (zinâ edici) demekle yalan söyledidiye yemin eder Beşincide; Doğru söyledi ise, Allahü teâlânın gadâbı benim üzerime olsunder Sonra hâkim bunları bir talâkı bâin ile ayırır Liân yapıldıktan sonra, adam sözünden dönerek veyâ başka bir afîfe kadını kazf ederek (zinâ isnâd edip isbat edemeyip) had cezâsı uygulanmadıkça eski hanımıyla tekrar hiçbir zaman evlenemez (M Mevkûfâtî)

Similar threads

KÜFR BAHSI Kötülüklerin en kötüsü,Allahü teâlâya inanmamak, ateist olmakdır Inanılması lâzım olan seye inanmamak küfr olur Muhammed aleyhisselâma inanmamak küfr olur Muhammed aleyhisselâmın, Allahü teâlâ katından getirip bildirdigi seylerin hepsine kalb ile inanıp, dil ile de ikrâr etmege...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
ABÂDİLE: Abdullahlar Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîsi şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Ehli sünnetin reisidir Fıkıh bilgilerini, Ehli sünnet itikadını topladı Yüzlerce talebesine öğretip, kitaplara geçirilmesine sebep oldu Müslümanlar tarafından kağıt imali bunun zamanında başladı Derin ilmi, keskin zekası, aklı, zühdü, takvası, hilmi, salahı ve cömertliği yüzlerce kitaplara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,460Konular
981,105Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt