Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Libya Yemekleri Lübnan Mutfağı/Lübnan Yemek Kültürü

Libya Yemekleri Lübnan Mutfağı/Lübnan Yemek Kültürü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lübnan MutfağıLübnan Yemek Yemek Kültürü
Lübnan, Meze Zengini
Lübnan MutfağıLübnan Yemek Yemek Kültürü Nasıldır?

Lübnan, meze zengini


Lübnan Doğu Akdeniz Mutfağı ’nın merkezi konumundadır Bazıları Lübnan Mutfağı ’nın seksi olduğunu söylerler Peki nedir onu bu denli “seksi kılan?

Renkler, kokular, lezzetler, en acılar (yani “hot), en tatlılar, otlar, baharatlar, zeytinyağı, şarap ve tabii arak Lübnan Mutfağı, üçte bir Güney Doğu (bulgur ve acıdan nedeniyle), üçte bir Ege (deniz, zeytinyağı ve otlardan dolayı), üçte bir Arap (sunumu ve renkleri ile), üçte bundan başka diğer Akdeniz Mutfaklarının bir karışımı Toplam dört adet üçte bir bulunmasının sebebi ise, işin sırrı!
Lübnan mutfağı meze zengini Bu dek değişik, ayrı ve bol mezeyi bir arada ilk kere görüyorsunuz: Semsek (labneli börek), humus, tabuli (ince bulgurlu maydanoz salatası), nar ekşili zahter salatası, çiğ köfte (bulgurlu veya bulgursuz), patlıcan ezme (közlenmiş), zeytin, deniz ürünleri (onlar başlı başına bir paragraf), zeytinli börek, kibbe (içli köfte), yalnızca bazıları
Yoğurdu en fazla kullanan mutfak

Lübnan Mutfağı ’nın, ismi gibi beyaz, beyaz peyniri (daha çok taze peynir olarak karşımıza çıkıyor), yoğurdu ve bu yoğurt ile yapılan türlü sosları ve çorbaları, ünlü Lübnan klasikleri Yoğurdu bu dek fazla kullanan bundan başka Türk Mutfağı var dünyada
Lübnan mutfağı deyince akla gelen ilk yemek yemek Zahter Tadı damağınızda kalacak ürünlerden birisi, bu zahter Kekik türünden, ancak kekikten fazla daha aromalı ve leziz Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe sürebiliyorsunuz); kurusu, “zahterli pide malzemesi şeklinde; günün her hemen karşınıza değişik bir kılıkta çıkıyor ve sizi mest ediyor
Başlıca yemeklere gelince, baş rollerde yeniden bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var “Lebeniye (nohutlu yoğurt çorbası), “kibbe lebeniye (içli köfteli versiyonu) “falafel (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, “maluf (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, esas yemeklerin en her yerde çıkarıcıları Falafel bununla beraber Lübnan ’ın tipik “sokak yemeklerinden
Lübnan, bir zeytin ve zeytinyağı cenneti Salatalara ve yemeklere konan yetmiyormuş gibi; zeytinyağı, sabahtan, öğlen, akşam öbür karaf ve kaselerde sofrada da sunuluyor
Lübnan ’da üç değişik mutfak ayrım edebiliyoruz: DağVadi Mutfağı, Sahil Mutfağı ve Beyrut Mutfağı
Bu mutfakları özetle açıklama yapmak gerekirse, DağVadi Mutfağı, kuzu eti, peynir, yoğurt; Sahil Mutfağı, deniz ürünleri (barakudalar müthiş); Beyrut Mutfağı, mezeler geçidi ve üçü aniden, zeytinyağı diyebiliriz
Meyveler ise, kendi başlarına bir seremoni Bekaa Vadisi Lübnan ’ın bereket sembolü Burada her türlü meyveyi yetiştiriyorlar Başta, natürel üzüm geliyor Bunu, narenciye, muz, hurma, nar, diğer Akdeniz meyveleri ve hatta çeşitli tropikal meyveler peşine düşüp takip ediyor Beyrut ’u gezerken fazla sık rastlayacağınız “meyve sucuları, sizlere istediğiniz taze meyveleri önünüzde soyup acayip kokteyller sunabilecekler “Meyve Sucular tekrar Beyrut ’a özel bir durum
Lübnan Mutfağı ’nın en çıldırtıcı bölümlerinden birincisi tatlılar fakat, haklarında artı bir şey söylememek en iyisi Onları tabu kabul edip (kod adı “mamul ya da “pita arası künefe), bir öteki çıldırtıcı bölüme, içeceklere, geçelim…
Alkolsüz içeceklerde bir numarada kahve var Kahve öbür kılık, koku ve lezzetlerde karşımıza çıkıyor En muhteşemi “Café Turc (kakuleli Türk kahvesi) “Café Turcü, yeniden kakuleli mırra veya daha hafif bir tat tercih edenler için, “Café Blanc peşine düşüp takip ediyor “Café Blanc, sıcak suya bir akarsu kaşığı portakal çiçeği suyu ilave ettiğinizde ortaya meydana çıkan iksir Meyve suları, ikinci sırada (Natürel bu bizim için geçerli) Tercihler nasıl olursa olsun portakaldan başlayacaktır
Lübnanlar alkollü içeceklerde oldukça başarılı Lübnanlılar üzüm suyu dersini hoş çalışmışlar Ayrıca de binlerce yıl her tarafında Şart böyle olunca, ortaya iki olağanüstü ürün çıkmış Ilk üzüm suyu, beyaz veya kırmızı, “şarap şeklinde doluyor bardaklarınıza Bunun en güzel örneklerini Ksara ’da tadabilirsiniz
Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay ve Semillon bu sihirli şaraplardan bazıları
Herzamanki bir Bordeaux karışımı olan, altın madalyalı “Chateau Ksara favoriniz olmaya namzet…
İkinci ve son üzüm suyu Arak, rakı tarzında, şirin ufak bardaklarda geliyor sofraya Arakın rakıdan farkı yalnızca üzüm suyundan yapılıyor olması Alkol derecesi rakıdan biraz daha artı ama içimi daha yumuşak, son derece bitmiş çıkarıcı bir “su *
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt