Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Libyanın En Ünlü Yemekleri

Libyanın En Ünlü Yemekleri
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Libyanın En Ünlü Yemekleri
Libyanın En Meşhur Yemekleri Nelerdir?
Libyanın MutfağıLibya Yemek Kültürü,Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya





TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)


Malzeme 68 kişilik:


500 gr kuskus


700 gr kuzu


200 gr domates püresi


200 gr bezelye


3 havuç


2 soğan


2 biber


2 domates


kereviz


2 diş sarımsak


1 çay kaşığı kimyon tohumu


fesleğen


2 dl su


şeker


zeytinyağı


tuz


biber


1 limon


nane yaprakları

Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı belli
Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üstüne domates püresi, et, tuzlu, biber ve şeker ek ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonradan diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün

BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)

HERKES avuç dek 8 dana eti dilimi (filetoluk ya da but göre),


2 baş soğan,


1 çorba kaşığı un,


50 gram sadeyağ,


yarım kadeh et suyu,


1 çimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,


yeteri kadar tuzlu ve karabiber,


1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri


Yapımı:


Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan daha sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Sonradan bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı iyice dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Daha Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonradan etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli

Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat dek pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği değin et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan daha sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı *
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt