iltasyazilim
FD Üye
Libyanın En Ünlü Yemekleri
Libyanın En Meşhur Yemekleri Nelerdir?
Libyanın MutfağıLibya Yemek Kültürü,Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya
TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)
Malzeme 68 kişilik:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates püresi
200 gr bezelye
3 havuç
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı belli
Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üstüne domates püresi, et, tuzlu, biber ve şeker ek ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonradan diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
HERKES avuç dek 8 dana eti dilimi (filetoluk ya da but göre),
2 baş soğan,
1 çorba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım kadeh et suyu,
1 çimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri kadar tuzlu ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan daha sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Sonradan bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı iyice dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Daha Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonradan etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli
Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat dek pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği değin et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan daha sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı *
Libyanın En Meşhur Yemekleri Nelerdir?
Libyanın MutfağıLibya Yemek Kültürü,Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya
TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)
Malzeme 68 kişilik:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates püresi
200 gr bezelye
3 havuç
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı belli
Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üstüne domates püresi, et, tuzlu, biber ve şeker ek ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonradan diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
HERKES avuç dek 8 dana eti dilimi (filetoluk ya da but göre),
2 baş soğan,
1 çorba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım kadeh et suyu,
1 çimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri kadar tuzlu ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan daha sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Sonradan bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı iyice dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Daha Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonradan etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli
Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat dek pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği değin et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan daha sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı *