Libyanın En Unlu Yemekleri
Libyanın En Unlu Yemekleri Nelerdir?
Libyanın MutfağıLibya Yemek Kulturu,Trablus Usulu Kuskus Libya
Libya Usulu Kuskus ,
Trablus Usulu Kuskus Libya
TRABLUS USULU KUSKUS (LİBYA)
imageslibyaninenunluyemekleri5b0a981af1e0c
Malzeme 68 kişilik:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates puresi
200 gr bezelye
3 havuc
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 cay kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre kupler halinde kuşbaşı kesin
Butun sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere icinde soğan, kereviz ve havucu yağda sote edin
Uzerine domates puresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak duşuk ısıda 1 saat 1 bucuk saat pişirin Pişirme suresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları cıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonra diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Uzerini nane yaprakları ile suleyerek sofraya goturun
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
imageslibyaninenunluyemekleri5b0a981c07f5f
Her biri avuc kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından),
2 baş soğan,
1 corba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım bardak et suyu,
1 cimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir guvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan sonra guveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir suzgecten gecirilmeli Sonra bu suzulmuş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı iyice karıştırmalı Karışımı sekize bolmeli ve her parcayı iyice dovulmuş bir dilim etin icine surmeli Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve acılmamaları icin birer sicimle bağlamalı Kalan yağı guvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonra etleri guvece atmalı ve cevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu uzerlerine dokmeli ve kabın ağzını ortmeli
Guveci orta ısılı sıcak fırına surmeli ve burada birbucuk saat kadar pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği kadar et suyu katılabilirler Et pişince guveci fırından cıkarmalı Sarmaların ustundeki sicimleri kesip cıkardıktan sonra yemeği guvecle sofraya cıkarıp servis yapmalı
Libyanın En Unlu Yemekleri Nelerdir?
Libyanın MutfağıLibya Yemek Kulturu,Trablus Usulu Kuskus Libya
Libya Usulu Kuskus ,
Trablus Usulu Kuskus Libya
TRABLUS USULU KUSKUS (LİBYA)
imageslibyaninenunluyemekleri5b0a981af1e0c
Malzeme 68 kişilik:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates puresi
200 gr bezelye
3 havuc
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 cay kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre kupler halinde kuşbaşı kesin
Butun sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere icinde soğan, kereviz ve havucu yağda sote edin
Uzerine domates puresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak duşuk ısıda 1 saat 1 bucuk saat pişirin Pişirme suresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları cıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonra diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Uzerini nane yaprakları ile suleyerek sofraya goturun
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
imageslibyaninenunluyemekleri5b0a981c07f5f
Her biri avuc kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından),
2 baş soğan,
1 corba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım bardak et suyu,
1 cimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir guvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan sonra guveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir suzgecten gecirilmeli Sonra bu suzulmuş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı iyice karıştırmalı Karışımı sekize bolmeli ve her parcayı iyice dovulmuş bir dilim etin icine surmeli Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve acılmamaları icin birer sicimle bağlamalı Kalan yağı guvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonra etleri guvece atmalı ve cevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu uzerlerine dokmeli ve kabın ağzını ortmeli
Guveci orta ısılı sıcak fırına surmeli ve burada birbucuk saat kadar pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği kadar et suyu katılabilirler Et pişince guveci fırından cıkarmalı Sarmaların ustundeki sicimleri kesip cıkardıktan sonra yemeği guvecle sofraya cıkarıp servis yapmalı