iltasyazilim
FD Üye
Libyanın Yemekleri
Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya
TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)
Araç Gereç 68 şahsiyet:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates püresi
200 gr bezelye
3 havuç
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 dere kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı belirlenmiş
Tüm sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üstüne domates püresi, et, tuzlu, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonradan diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
HERKES avuç dek 8 dana eti dilimi (filetoluk veya ayak göre),
2 baş soğan,
1 çorba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım kadeh et suyu,
1 çimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri değin tuzlu ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan daha sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna gitgide unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Daha Sonra bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı tamamen karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı tamamen dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Sonradan et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonradan etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli
Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat değin pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği değin et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan daha sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı
Eda'Nin Libya Special'I
Malzemeler
3 tane orta yükseklik patates
1 tane sivri biber
1 domates
Sucuk
Değişken yağ
3 yumurta
Hazırlanışı
Patatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan daha sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada efendice kızartılırak pişirilir üstüne jülyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Sebzeler ayrıntılarıyla pişince 3 yumurta ayrı ayrı üzerine kırılır ve dürüstçe karıştırılır (Arzuya kadar içerisine istediğiniz ve sevdiğiniz öteki sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Malzemeyi kişi sayısına göre artırabilirsiniz *
Trablus Usulü Kuskus Libya
Libya Usulü Kuskus ,
Trablus Usulü Kuskus Libya
TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA)
Araç Gereç 68 şahsiyet:
500 gr kuskus
700 gr kuzu
200 gr domates püresi
200 gr bezelye
3 havuç
2 soğan
2 biber
2 domates
kereviz
2 diş sarımsak
1 dere kaşığı kimyon tohumu
fesleğen
2 dl su
şeker
zeytinyağı
tuz
biber
1 limon
nane yaprakları
Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı belirlenmiş
Tüm sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin
Üstüne domates püresi, et, tuzlu, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonradan diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün
BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)
HERKES avuç dek 8 dana eti dilimi (filetoluk veya ayak göre),
2 baş soğan,
1 çorba kaşığı un,
50 gram sadeyağ,
yarım kadeh et suyu,
1 çimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,
yeteri değin tuzlu ve karabiber,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri
Yapımı:
Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan daha sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna gitgide unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Daha Sonra bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı tamamen karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı tamamen dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Sonradan et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonradan etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli
Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat değin pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği değin et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan daha sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı
Eda'Nin Libya Special'I
Malzemeler
3 tane orta yükseklik patates
1 tane sivri biber
1 domates
Sucuk
Değişken yağ
3 yumurta
Hazırlanışı
Patatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan daha sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada efendice kızartılırak pişirilir üstüne jülyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Sebzeler ayrıntılarıyla pişince 3 yumurta ayrı ayrı üzerine kırılır ve dürüstçe karıştırılır (Arzuya kadar içerisine istediğiniz ve sevdiğiniz öteki sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Malzemeyi kişi sayısına göre artırabilirsiniz *