Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Libyanın Yönetim Şekli

Libyanın Yönetim Şekli
0
251

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Libya Yönetim Şekli,
Libyanın Yönetim Şekli Nedir,
Libya Yönetim Şekli nedir

Libyanın Yönetim şekli: Libya'da Muammer elKazzafi'nin Yeşil Kitapadlı manifestosunda bulunan fikirlerin uygulanmasına çalışılmaktadır Fakat manifestodaki teorik unsurlarla uygulama aralarında ciddi farklılıklar olduğu görülür Yeşil Kitap halkın yönetime doğrudan katılmasını öngören bir formülden söz eder ve bunun için insanlar meclisleri oluşturulmasını öngörür Pratik Olarak bir takım insanlar meclisleri oluşturuluyorsa da bu meclislere katılanlar seçimle değil direktifle belirlendiğinden bunlar halkı temsil etmekten fazla yönetimin programlarını onaylama etmektedirler Devletin en üst kademesinde devrim önderisıfatı içeren başkan bulunmaktadır İkinci kademedeki yetkili Genel Halk Müziği Kongresi sekreteridir Genel Millet Kongresi'nin 750 üyesi bulunmaktadır ve bu üyeler yukarıda sözü edilen insanlar meclisleri göre belirlenmektedir Yeşil Kitap, ideolojisini halk müziği yönetimi, sosyalizmve üçüncü dünya teorisibaşlıkları altında toplamaktadır Siyasi partiyi çağdaş diktatörlük olarak nitelemektedir Libya, BM, İKÖ (İslâm Konferansı Örgütü), Arap Devletleri Birliği, Afrika Birliği Örgütü, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı), Milletlerarası Para Fonu (IMF), İslâm Yeniden Yapılanma Bankası gibi milletlerarası örgütlere üyedir

Idari bölünüş: Libya 24 belediyeden (lokal idare bölgesinden), 1500 yerel birimden meydana gelir *

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt