Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

lifli gıdalar ve menopoz

lifli gıdalar ve menopoz
0
67

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
lifli gıdalar ve menopoz Sevgili melekler, Er ya da geç menopoz kapımızı çalacak Öğrenmekte üstünlük varBitkiler hayatımızın vazgeçilmezi, menapoz kim korkar sendenlifligidalarvemenopoz5c5066bb55e39alt Lifler özellikle de, menopozdaysanız, kalbe iyi gelir Ostrojen düzeyi zihin kalp hastalıkları riski artar Kalp hastalıklarıyla başa çıkmanın yollarından biri de bol bol lifli gıdalarla beslenmektir Ulusal Kanser Enstitüsü jurnal alınması gereken asgari lif tutarını 30 gram olarak öğüt ediyor Bazı uzmanlar da 40 gram öneriyorlar Bu da ortalama bir kadının yediği miktarın iki katından fazladır Birkaç gün her tarafında yediğiniz günlük lif miktarını takip edip, olması gereken miktara ne dek yaklaştığınızı saptamanız gerekir İşinizi kolaylaştırmak için bundan başka Lif Miktarı Göstergesi ekledim Çözülen ve çözülmeyen olmak üzere iki çeşitlilik lif vardır Çözülen Lifler: Çözülen liflerin bolca tüketiminin kandaki kolestrol miktarını yüzde on beşe kadar düşürdüğü saptanmıştır Kepek ve kepekli ürünler, kurubaklagiller, bezelye, darı, arpa, bazı meyve ve sebzelerde kayda değer miktarda çözülen lif bulunur Çözülmeyen Lifler: Çözülmeyen lifler doğal laksatif görevini görür ve kabızlığı önler Bunların kolesterol düzeyini düşürmede hemencecik hiç etkisi yoktur Çözülmeyen lif kaynakları şunlardır: Operasyon görmemiş buğday (zarı çıkarılmamış tahıllar), darı gevreği, buğday ekmeği, nohut, kurufasulye,mısır, meyveler, (kabukları soyulmadan) ve sebzeler Diyetinize lifli gıdaları eklemenin bir takım basit yolları vardır Oysa birden 10 gr’dan 3040 grama çıkmamaya dikkat edin İshal olabilir veya, mide gazından şikayet edebilirsiniz bir de bunları deneyin: *Ispanak, roka gibi koyu renk yapraklı sebzelerden salata yapın *Hamur işi yerine kepek unu ya da, mısır unundan yapılmış kurabiyeleri tercih edin *Darı gevreğine, muhallebiye, keklere üzüm ilave edin *Yemek Yemek aralarında fındık, çekirdek yiyin *Kepekli un veya, doğal buğday unu kullanın *Tatlı olarak pasta, hamur işi, dondurma yerine meyve yiyin Muz, üzüm, elma, armut bir meyve sepeti oluşturur Orta büyüklükte bir elmada 35 gr, orta boy bir muzda 24 gr, orta doruk bir portakalda 26 gr lif vardır id *Her gün bol bol brokoli, frenk lahanası, ıspanak, bezelye, yeşil fasulye, patates yiyin 125 gr brokolide 22 gr lif vardır *Sabah kahvaltısında mısır gevreği yiyin *Köy ekmeği (kara ekmek) yiyin *Çorba, yanına salata ve bir dilim kepek ekmeğini bir öğün olarak kabul edin Kırmızı ve siyah mercimek, nohut, lahana ve sebze çorbaları bol liflidir *Bakliyatı yemeklerde bol bol kullanın Nohutlu pilav, pilav üstü kurufasulye, mercimek köftesi gibi yiyecekleri sofranızdan yetkisiz etmeyin  
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt