iltasyazilim
FD Üye
Light Bolonez Sosu – 130 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Kırmızı et kıyması az yağlı 150g
*Tavuk göğüsü kıyması 150g
*Havuç 1 tane (100g)
*Soğan 1 tane (100g)
*Kereviz sapı 2 tane (100 g)
*Domates püresi 100 g
*Süt 200 ml
*Susebze suyubulyon 500 ml
*Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber, 2 defne yaprağı
*Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik ) tadına göre
*Sarımsak 3 diş (15 g)
Light Bolonez Sosu – 130 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(200gram 13): *Kkal*260,33;*Protein*27,38g;*Yag*8,72g;*Karbonhidrat*19,30g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 6090 dakika
Normal Bolonez sosunun 100 gram’da en az 250 kalori vardır! Benimki yaklaşık iki kat daha düşük Fakat korkmayın, lezzeti gayet yerinde, anlayamazsınız bile Hem çok sağlıklı hem de mutlu edici! Doya doya yiyebilirsiniz!
1) Sıcak yapışmaz tavada et kıymasını hafifçe kavurun (3 dakika) Yağı bıraktıktan sonra küçük küçük doğranmış soğanı ve kereviz sapını ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin (5 dakika)
2) Rendelenmiş havucu, tavuk kıymasını ve dilersiniz ezilmiş sarımsağı ekleyin Beraber daha 5 dakika kavurun
3) Domates püresini, sütü, baharatları ve suyu ekleyerek karıştırın Kaynar noktaya getirdikten sonra kapağı kapatıp ağır ağır 6090 dakika pişirin
4) Ateşten alıp üzerine yeşilliklerle süsleyip sıcak olarak servis edin! Sadece makarna ile değil, pişmiş sebze ile, salata ile veya dip sos olarak sunabilirsiniz!
Afiyet olsun!
*Kırmızı et kıyması az yağlı 150g
*Tavuk göğüsü kıyması 150g
*Havuç 1 tane (100g)
*Soğan 1 tane (100g)
*Kereviz sapı 2 tane (100 g)
*Domates püresi 100 g
*Süt 200 ml
*Susebze suyubulyon 500 ml
*Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber, 2 defne yaprağı
*Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik ) tadına göre
*Sarımsak 3 diş (15 g)
Light Bolonez Sosu – 130 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(200gram 13): *Kkal*260,33;*Protein*27,38g;*Yag*8,72g;*Karbonhidrat*19,30g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 6090 dakika
Normal Bolonez sosunun 100 gram’da en az 250 kalori vardır! Benimki yaklaşık iki kat daha düşük Fakat korkmayın, lezzeti gayet yerinde, anlayamazsınız bile Hem çok sağlıklı hem de mutlu edici! Doya doya yiyebilirsiniz!
1) Sıcak yapışmaz tavada et kıymasını hafifçe kavurun (3 dakika) Yağı bıraktıktan sonra küçük küçük doğranmış soğanı ve kereviz sapını ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin (5 dakika)
2) Rendelenmiş havucu, tavuk kıymasını ve dilersiniz ezilmiş sarımsağı ekleyin Beraber daha 5 dakika kavurun
3) Domates püresini, sütü, baharatları ve suyu ekleyerek karıştırın Kaynar noktaya getirdikten sonra kapağı kapatıp ağır ağır 6090 dakika pişirin
4) Ateşten alıp üzerine yeşilliklerle süsleyip sıcak olarak servis edin! Sadece makarna ile değil, pişmiş sebze ile, salata ile veya dip sos olarak sunabilirsiniz!
Afiyet olsun!