iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
100 gr güllaç 750 gr light süt 34 çorba kaşığı bal 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
Üzerine;
Vişne taneleri ya da arzu ettiğiniz meyve
Hazırlanışı;
Tencereye süt ve balı alın ve karıştırarak balın erimesini sağlayın Çok kaynatmaya gerek yok, sadece balın iyice erimesi sütün ılık olması gerekir Güllaç yapraklarını ikiye bölün (içinden kaç tane çıkıyorsa)10 taneyse ilk 5 tanesini aralarını sütle ıslatarak üst üste koyun Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin Üzerine kalan güllaç yapraklarıyla aynı işlemi uygulayın Kalan sütü son güllaç yaprağının üzerine dökün Birkaç dk bekletin ve kalan ceviz ve fındık karışımını serpin Vişne taneleriyle ya da arzu ettiğiniz meyve ile süsleyin
Afiyet olsun
100 gr güllaç 750 gr light süt 34 çorba kaşığı bal 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
Üzerine;
Vişne taneleri ya da arzu ettiğiniz meyve
Hazırlanışı;
Tencereye süt ve balı alın ve karıştırarak balın erimesini sağlayın Çok kaynatmaya gerek yok, sadece balın iyice erimesi sütün ılık olması gerekir Güllaç yapraklarını ikiye bölün (içinden kaç tane çıkıyorsa)10 taneyse ilk 5 tanesini aralarını sütle ıslatarak üst üste koyun Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin Üzerine kalan güllaç yapraklarıyla aynı işlemi uygulayın Kalan sütü son güllaç yaprağının üzerine dökün Birkaç dk bekletin ve kalan ceviz ve fındık karışımını serpin Vişne taneleriyle ya da arzu ettiğiniz meyve ile süsleyin
Afiyet olsun