iltasyazilim
FD Üye
Limon Dilimi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çimdik tuz
Üzeri için ;
*2 limon kabuğunun rendesi
*1 5 limon suyu
*1 su bardağı şeker
*4 yumurta
*1 5 yemek kaşığı un
*1 tutam karbonat
*İsteğe göre file badem
*
Limon Dilimi Tarifi Yapılışı
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu çatalla karıştırıp tereyağını ekliyoruz tekrar çatalla karıştırıyoruz ekmek ufağı şekli alana kadar karıştırıyoruz yoğurmanıza gerek kalmıyor 28*28 kare borcama yağlı kağıdı koyduktan sonra yerleştiriyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında 1517 dakika altüst pişiriyoruz
Bu sırada limonların kabuğunu rendeleyip şekerle karıştırıyoruz ve ayrı bir kaba limonun suyunu sıkıyoruz Başka bir kapta yumurta un ve karbonatı karıştırıyoruz en son hepsini bir kapta birleştiriyoruz 15 dakika pişen hamuru çıkarıp hazırladığımız harcı üstüne döküyoruz ve file bademi de ekleyip 170 derecede pişirmeye devam ediyoruz Ortalama 2025 dk da pişiyor kenarları ister istemez biraz fazla kızarıyor
İyice soğuduktan sonra ince ince dilimleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çimdik tuz
Üzeri için ;
*2 limon kabuğunun rendesi
*1 5 limon suyu
*1 su bardağı şeker
*4 yumurta
*1 5 yemek kaşığı un
*1 tutam karbonat
*İsteğe göre file badem
*
Limon Dilimi Tarifi Yapılışı
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu çatalla karıştırıp tereyağını ekliyoruz tekrar çatalla karıştırıyoruz ekmek ufağı şekli alana kadar karıştırıyoruz yoğurmanıza gerek kalmıyor 28*28 kare borcama yağlı kağıdı koyduktan sonra yerleştiriyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında 1517 dakika altüst pişiriyoruz
Bu sırada limonların kabuğunu rendeleyip şekerle karıştırıyoruz ve ayrı bir kaba limonun suyunu sıkıyoruz Başka bir kapta yumurta un ve karbonatı karıştırıyoruz en son hepsini bir kapta birleştiriyoruz 15 dakika pişen hamuru çıkarıp hazırladığımız harcı üstüne döküyoruz ve file bademi de ekleyip 170 derecede pişirmeye devam ediyoruz Ortalama 2025 dk da pişiyor kenarları ister istemez biraz fazla kızarıyor
İyice soğuduktan sonra ince ince dilimleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun