iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 yumurta 1 5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 limonun suyu 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Limon Glazür ;
1 çay bardağı pudra şekeri
35 damla limon suyu
1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
Öncelikle fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz Sırasıyla ilk önce sıvıları koyuyoruz Sıvı yağ ve süt koyulur Ardından yoğurt, limon suyu ve kabukları koyulur Elenmiş un da karışıma eklenir Son olarak vanilya ve kabartma tozu koyulur Yağlanmış kek kalıbına koyulur ve önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilir 40 50 dakika arası kontrollü pişirilir Glazürü hazırlanır Kek mutlaka soğuduktan sonra üzerine dökülür
Afiyet olsun
3 yumurta 1 5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 limonun suyu 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Limon Glazür ;
1 çay bardağı pudra şekeri
35 damla limon suyu
1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
Öncelikle fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz Sırasıyla ilk önce sıvıları koyuyoruz Sıvı yağ ve süt koyulur Ardından yoğurt, limon suyu ve kabukları koyulur Elenmiş un da karışıma eklenir Son olarak vanilya ve kabartma tozu koyulur Yağlanmış kek kalıbına koyulur ve önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilir 40 50 dakika arası kontrollü pişirilir Glazürü hazırlanır Kek mutlaka soğuduktan sonra üzerine dökülür
Afiyet olsun