iltasyazilim
FD Üye
Limon Kreması Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet iri koyu renkli sulu limon
*2 adet orta boy yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*100 gr tereyağı
Limon Kreması Tarifi Yapılışı Limonların kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz
Suyunu sıkıyoruz
200 ml lik bardakla 1 su bardağı limon suyu elde ediyoruz
Yumurtaları hafif çırpıyoruz
Tencereye limon kabuklarını, şekeri, nişastayı, limon suyunu, çırptığımız yumurtaları koyup devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz
Ocaktan indirdikten sonra süzgeçten geçiriyoruz
Tereyağını ilave edip pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz
Cam kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz
NOT: Pastalarda, turtalarda, keklerde krema olarak kullanıyoruz
Buzdolabında iki haftaya kadar bekletebiliyoruz
Yumurtaların taze olmasına dikkat ediyoruz
Kabukları rahatsız etmezse süzgeçten geçirmemize gerek yok
AFİYET OLSUN
*
*2 adet iri koyu renkli sulu limon
*2 adet orta boy yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*100 gr tereyağı
Limon Kreması Tarifi Yapılışı Limonların kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz
Suyunu sıkıyoruz
200 ml lik bardakla 1 su bardağı limon suyu elde ediyoruz
Yumurtaları hafif çırpıyoruz
Tencereye limon kabuklarını, şekeri, nişastayı, limon suyunu, çırptığımız yumurtaları koyup devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz
Ocaktan indirdikten sonra süzgeçten geçiriyoruz
Tereyağını ilave edip pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz
Cam kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz
NOT: Pastalarda, turtalarda, keklerde krema olarak kullanıyoruz
Buzdolabında iki haftaya kadar bekletebiliyoruz
Yumurtaların taze olmasına dikkat ediyoruz
Kabukları rahatsız etmezse süzgeçten geçirmemize gerek yok
AFİYET OLSUN
*