C vitamini kaynağı limon kullanılacağı esere nazaran kesilmesi gerekir. Bağışıklık meselelerinden gripal enfeksiyon meselelere kadar her sıkıntıya deva olan limon doğrarken nasıl doğranır birçok insan tarafından merak ediliyor? Sizler için limon nasıl doğranır, püf noktaları nelerdir hepsini araştırdık. Ayrıntılı bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
İnsan sıhhatine yararları saymakla bitmeyen limon hem kabuğu hem de suyu çok yararlıdır. Uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi tavsiye edilen limon yemeğin içinde çorbanın yanında ya da salata ve bitki çaylarıyla birlikte çokça tüketilmektedir. Akdeniz ve etrafında çokça yetiştirilen ve turunçgiller familyasında olan limon içerisinde bulunan asitle besinlerin kan şekerimiz üzerindeki tesirlerini hafifletici tesiri bulunuyor. Bağışıklık problemlerine yeterli gelen, kanı temizleyen limon tüm bunların yanında bilhassa son yıllarda terapi gayeli da kullanılmaya başlanmıştır. Lime, tranş, yediveren üzere birçok farklı çeşidi bulunuyor. Limonu doğramadan evvel nereye koyacağınıza nazaran kesim sürecini yapmanız gerekir. İnce dilim, küp küp ya da ortadan bölebileceğiniz limon çayın yanında genelde küp biçiminde servis edilir.
Limon hakkında tüm merak ettiklerine gelin bakalım…
Tabi limonun da bir bölümü olduğu gerçeği var.
Bitki çayları ya da fırın yemeklerinde kullanmak için limonu halka biçiminde doğrayabilirsiniz.
Çorba ve salatalarda kullanmak için ister ortadan ikiye bölün isterseniz de kenarlarından uzunluğuna hakikat kesebilirsiniz.
Ayrıyeten elma dilimi halinde de doğrayabilirsiniz.
Limon doğramadan evvel uygulayacağınız bir püf noktası da elinizin avucuyla biraz yumuşatmak olacaktır.
Süslemelerde kullanacaksanız şayet;
Kabuğu soyularak, hafif kalınca, yuvarlak dilimlenmiş limona tranş limon denir. Tranş limon genelde çayın yanında konulan limondur.
Tranş limonu kesiti yapmak için sırasıyla;
Limonun başlarını düz olacak halde kesin.
Limonun başlarını keserken ki biçimde limonu tutun.
Limonu yuvarlak olacak biçimde keselim.
Daha sonra bardağa yerleştirmek isterseniz bir ucundan bıçakla kesin ve bardağa geçirin. İşte bu kadar...