iltasyazilim
FD Üye
Limon Peltesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 limon
*2 su bardağı şeker
*7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir )
*3 4 çorba kaşığı patates nişastası
Limon Peltesi Tarifi Yapılışı Limonlar yıkanıp ince rendelenir Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır*6 bardak su ile şeker kaynatılır İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır Kaselere boşaltılır
Not:
1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir
2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir
3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir
*4 limon
*2 su bardağı şeker
*7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir )
*3 4 çorba kaşığı patates nişastası
Limon Peltesi Tarifi Yapılışı Limonlar yıkanıp ince rendelenir Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır*6 bardak su ile şeker kaynatılır İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır Kaselere boşaltılır
Not:
1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir
2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir
3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir