iltasyazilim
FD Üye
Limon Soslu Dana Eskalop nasıl yapılır,
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil veya sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonradan şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın, benzer yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Çeper şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika değin kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika dek müşterek tamamen kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı en ince ayrıntısına kadar çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp çabuk karıştırın Karışımı et dilimlerinin üstüne gezdirdikten sonradan servis yapın *
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil veya sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonradan şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın, benzer yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Çeper şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika değin kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika dek müşterek tamamen kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı en ince ayrıntısına kadar çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp çabuk karıştırın Karışımı et dilimlerinin üstüne gezdirdikten sonradan servis yapın *