iltasyazilim
FD Üye
Lüfer, balık sofralarımızın aranan lezzetlerinden Değişik sebze baharatlarla (Havuç, limon, kişniş, pazı, kekik, kapari vs) hazırlayabileceğiniz soslu bir lüfer ızgara tarifi şöyle:
LuferMalzemeler (2 kişilik):
2 adet lüfer fileto
12 demet pazı
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
56 adet kapari
1 adet kıyılmış kırmızı biber
1 adet havuç
1 tutam toz şeker
1 adet kabak
2 çorba kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
tuz
Hazırlanışı:
Kabakları julyen doğrayın Havucun yarısını halka şeklinde kesin Zeytinyağını ısıtın Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Kırmızı biberlerden bir çorba kaşığı ekleyin ve karıştırın Kabakları ilave edin Domates püresini, ezilmiş sarımsağı, kekik ve tuzu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
Sos için, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın Kalan havucu küçük küpler şeklinde doğrayın Sosun içinde kapari, havuç ve kıyılmış kırmızıbiberi ekleyip karıştırın
Pazıyı yıkayın Büyük parçalara ayırın Zeytinyağını ısıtın, pazıyı biraz tuz serpiştirerek kavurun Izgarayı ısıtın Lüfer filetoları koyun ve istediğiniz kıvamda pişirin Tabaklara pazıyı, garnitürü ve balıkları alın Balıkların üzerine sosu dökün
GURME REHBERI
LuferMalzemeler (2 kişilik):
2 adet lüfer fileto
12 demet pazı
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
56 adet kapari
1 adet kıyılmış kırmızı biber
1 adet havuç
1 tutam toz şeker
1 adet kabak
2 çorba kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
tuz
Hazırlanışı:
Kabakları julyen doğrayın Havucun yarısını halka şeklinde kesin Zeytinyağını ısıtın Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Kırmızı biberlerden bir çorba kaşığı ekleyin ve karıştırın Kabakları ilave edin Domates püresini, ezilmiş sarımsağı, kekik ve tuzu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
Sos için, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın Kalan havucu küçük küpler şeklinde doğrayın Sosun içinde kapari, havuç ve kıyılmış kırmızıbiberi ekleyip karıştırın
Pazıyı yıkayın Büyük parçalara ayırın Zeytinyağını ısıtın, pazıyı biraz tuz serpiştirerek kavurun Izgarayı ısıtın Lüfer filetoları koyun ve istediğiniz kıvamda pişirin Tabaklara pazıyı, garnitürü ve balıkları alın Balıkların üzerine sosu dökün
GURME REHBERI