Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limon Soslu Lüfer Izgara

Limon Soslu Lüfer Izgara

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lüfer, balık sofralarımızın aranan lezzetlerinden Değişik sebze baharatlarla (Havuç, limon, kişniş, pazı, kekik, kapari vs) hazırlayabileceğiniz soslu bir lüfer ızgara tarifi şöyle:

LuferMalzemeler (2 kişilik):

2 adet lüfer fileto
12 demet pazı
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
56 adet kapari
1 adet kıyılmış kırmızı biber
1 adet havuç
1 tutam toz şeker
1 adet kabak
2 çorba kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
tuz

Hazırlanışı:
Kabakları julyen doğrayın Havucun yarısını halka şeklinde kesin Zeytinyağını ısıtın Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Kırmızı biberlerden bir çorba kaşığı ekleyin ve karıştırın Kabakları ilave edin Domates püresini, ezilmiş sarımsağı, kekik ve tuzu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin

Sos için, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın Kalan havucu küçük küpler şeklinde doğrayın Sosun içinde kapari, havuç ve kıyılmış kırmızıbiberi ekleyip karıştırın

Pazıyı yıkayın Büyük parçalara ayırın Zeytinyağını ısıtın, pazıyı biraz tuz serpiştirerek kavurun Izgarayı ısıtın Lüfer filetoları koyun ve istediğiniz kıvamda pişirin Tabaklara pazıyı, garnitürü ve balıkları alın Balıkların üzerine sosu dökün

GURME REHBERI

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt