iltasyazilim
FD Üye
Limon Soslu Parfe Tarifi
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi
Limon Soslu Parfe
Malzemeler
*5 büyük yumurtanın sarısı
*12 bardak şeker
*12 kadeh taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*14 kadeh 2 23 kadeh soğuk, ağır krema
*100g beyaz çikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş çilek
*bir tutam tuz
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta zirve metal bir kapta çırpın Kabı benmari usulü ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar çırpmaya devam edin ve çok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun üzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin
Diğer bir orta tepe metal kapta 14 bardak kremayı beyaz çikolatayla karıştırın Yine benmari usulü kabı ısıtın ve çikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve türdeş bir karışım elde edene, tüm çikolata eriyene dek karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin
Kalan 2 23 kadeh kremayı büyük bir kapta, tepecikler oluşana dek çırpın Çırpılmış kremayı muslar aralarında her seferinde 1 kadeh paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk düşecektir)
14 bardak limonlu musu, 8 parfe ya da şarap bardağına katman halinde paylaştırın, üstüne 2 çorba kaşığı çilek yerleştirin Sonra 14 bardak beyaz çikolatalı musu, tabaka olarak çileklerin üzerine sürün Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Üzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan çileklerin de üzerlerini örtün ve serin bir yerde saklayın
Servis yapmadan önce her bir bardağı kalan çilek dilimleriyle süsleyin *
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi
Limon Soslu Parfe
Malzemeler
*5 büyük yumurtanın sarısı
*12 bardak şeker
*12 kadeh taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*14 kadeh 2 23 kadeh soğuk, ağır krema
*100g beyaz çikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş çilek
*bir tutam tuz
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta zirve metal bir kapta çırpın Kabı benmari usulü ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar çırpmaya devam edin ve çok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun üzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin
Diğer bir orta tepe metal kapta 14 bardak kremayı beyaz çikolatayla karıştırın Yine benmari usulü kabı ısıtın ve çikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve türdeş bir karışım elde edene, tüm çikolata eriyene dek karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin
Kalan 2 23 kadeh kremayı büyük bir kapta, tepecikler oluşana dek çırpın Çırpılmış kremayı muslar aralarında her seferinde 1 kadeh paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk düşecektir)
14 bardak limonlu musu, 8 parfe ya da şarap bardağına katman halinde paylaştırın, üstüne 2 çorba kaşığı çilek yerleştirin Sonra 14 bardak beyaz çikolatalı musu, tabaka olarak çileklerin üzerine sürün Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Üzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan çileklerin de üzerlerini örtün ve serin bir yerde saklayın
Servis yapmadan önce her bir bardağı kalan çilek dilimleriyle süsleyin *