iltasyazilim
FD Üye
Limonata Tadında Fincan Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım limonun suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*3,5 su bardağı su
*2 ,5 su bardağı şeker
Limonata Tadında Fincan Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler tencereye alınır, kaynayana kadar karıştırarak pişirilir Ben portakal suyunu kendim sıktım, eğer satın alma kullanırsınız şekeri daha az miktarda kullanmalısınız Pişen muhallebiyi ıslattığımız nescafe fincanlarına kepçe ile döküp, üzerini düzeltelim İlk sıcağı çıkınca buzdolabına alıp, en az 1 saat dinlendirelim Servis edeceğimiz zaman parmaklarımla kenarları ortaya doğru hafif çektiriyorum Kenarlara yapışan muhallebi ayrılıyor Tabağa fincanı ters çevirip, birkaç kez vurup, sallıyorum ve tabağa düşüyor Üzerini Hindistan cevizi, damla çikolata, fıstık tozu, pasta şekerlemeleri gibi çeşitli şeylerle arzuya göre süsleyebilirsiniz
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım limonun suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*3,5 su bardağı su
*2 ,5 su bardağı şeker
Limonata Tadında Fincan Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler tencereye alınır, kaynayana kadar karıştırarak pişirilir Ben portakal suyunu kendim sıktım, eğer satın alma kullanırsınız şekeri daha az miktarda kullanmalısınız Pişen muhallebiyi ıslattığımız nescafe fincanlarına kepçe ile döküp, üzerini düzeltelim İlk sıcağı çıkınca buzdolabına alıp, en az 1 saat dinlendirelim Servis edeceğimiz zaman parmaklarımla kenarları ortaya doğru hafif çektiriyorum Kenarlara yapışan muhallebi ayrılıyor Tabağa fincanı ters çevirip, birkaç kez vurup, sallıyorum ve tabağa düşüyor Üzerini Hindistan cevizi, damla çikolata, fıstık tozu, pasta şekerlemeleri gibi çeşitli şeylerle arzuya göre süsleyebilirsiniz